• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Asuntovaunun varusteet

Leirintämatkailu asuntovaunulla vaatii usein erilaisia lisävarusteita tai olemassa olevien varusteiden vaihtamista ja huoltoa. Tältä sivulta löydät laajan valikoiman lisävarusteita, tarvikkeita ja varaosia asuntovaunuihin. Löydät muun muassa vetopeilit, pyörätelineet, asuntovaunun peitteet, kiilasarjat, aisavaa’at, portaat ja askelmat, tukijalat ja paljon muuta. Jos tarvitset jotain muuta leirintälomallesi, löydät tästä myös kaikki muut leirintävarusteet.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Asuntovaunun varusteet

Meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on laaja valikoima asuntovaunun varusteita ja tarvikkeita. Meiltä löydät kaiken, mitä tarvitset asuntovaunuusi ympäri vuoden.

Kauden alussa

Kauden alussa, kun on aikaa ottaa asuntovaunu taas käyttöön, on hyvä käydä läpi, löytyykö jotakin osia tai tarvikkeita, jotka täytyy vaihtaa ennen kuin vaunu pääsee tien päälle. Meillä on laaja valikoima puhdistus- ja hoitotuotteita, joita on järkevä käyttää kauden alussa, jotta asuntovaunu pysyy upean näköisenä, eivätkä lika ja tarhat pääse pinttymään niin helposti. Jos ikkuna tai kattoluukku on rikki, tutustu valikoimaamme. Meiltä löytyvät yleisimmät merkit ikkunoista ja luukuista, jotka on helppo vaihtaa. Katso myös valikoimamme ovipidikkeitä sekä oven kahvoja ja vetimiä. Ne on hyvä tarvittaessa vaihtaa ennen kuin lähdet tien päälle. 

Matkalla leirintäalueelle

Meillä on laaja valikoima ajomatkalle sopivia tuotteita. Tutustu valikoimaan vetopeilejä ja lisäpeilejä. On tärkeää, että sinulla on oikeat peilit, jotta hahmotat liikennettä ympärilläsi riittävästi vetäessäsi asuntovaunua. On myös tärkeää, että asuntovaunu on tiellä mahdollisimman vakaa. Siksi sinun on aina varmistettava, että asuntovaunu on kytketty autoon kunnolla. Kun on aika vaihtaa vaunun vetokytkin, tutustu valikoimaan erilaisia turvakytkimiä. Tämän kategorian kytkimet auttavat minimoimaan asuntovaunun heilumisen autoon nähden. Turvakytkimet ikään kuin auttavat sinua kuljettajana, kun ajat sivutuulessa. Jos asuntovaunussasi ei vielä ole turvakytkintä, suosittelemme tutustumaan valikoimaamme. Kannattaa myös tarkistaa nokkapyörä ja nokkapyörän kiristysholkki. On tärkeää, että ne ovat hyvässä kunnossa, sillä heikko nokkapyörä tai kiristysholkki voi tulla kalliiksi, jos ne vahingoittuvat. Jos ajat matkailuautolla, tutustu valikoimaan etu- ja sivuikkunoiden verhoja, jotka antavat yksityisyyttä ja paremmat yöunet. Ajoitpa sitten matkailuautolla tai asuntovaunulla, saat paljon iloa, kun otat polkupyörän mukaan matkalle. Sillä on helppo lähteä ulos tutustumaan paikalliseen ympäristöön. ScandiHills.fi-verkkokaupassa on valikoima pyörätelineitä, joiden avulla voit ottaa pyöräsi turvallisesti mukaan matkallesi.

Leirintäalueella

On hieno tunne, kun asuntovaunusi on perillä paikan päällä. Asuntovaunun saaminen paikalleen voi olla hieman työlästä, ennen kuin se seisoo täydellisesti. Meillä on useita tuotteita, jotka voivat helpottaa huomattavasti tätä toimenpidettä. Harkitse ensinnäkin asuntovaunun siirtolaitetta eli moveria. Siirtolaitteen avulla voit helposti siirtää asuntovaunusi paikoilleen niin leirintäalue kuin kotona. Voit myös ohjata siirrintä, kun seisot ulkona ja näet hyvin, minne, vaunu tulee siirtää. Näin saat asuntovaunun helposti ja nopeasti sellaisillekin paikoille, joille olisi mahdotonta päästä ilman siirtolaitetta. Kun vaunu on paikoillaan, on se saatava seisomaan suorassa ja vakaasti niin, ettei vaunu heilu. Näin voit maata sängyssä mukavasti ilman, että pyörähdät lattialle, kun vaunu kallistuu. Jotta asuntovaunu seisoo kunnolla suorassa, löydät meiltä avuksi tukijalat. Ne yhdistettynä asuntovaunun vesivaakaan on sinulla kaikki tarvittava, jotta vaunun asettaminen paikoilleen on helppoa. Suosittelemme, että ostat myös kiilasarjan. On vaikea tietää etukäteen, onko paikka, jonne parkkeeraat vaunun täysin tasainen. Kiilasarjan avulla sinun ei tarvitse olla huolissasi. Kiilat ovat nopea kiinnittää pyöriin. Kun ne ovat paikoillaan, sinun ei tarvitse huolehtia, että vaunu lähtisi vierimään.

Kun vaunu on paikoillaan, olet valmis nauttimaan lomastasi. Meillä on monia ideoita siitä, miten voit tehdä lomastasi vieläkin paremman. Hyvä astin ovelle ja rengaspeitteet ovat välttämättömiä. Sivupeitteen avulla pidät etuteltan tiiviimpänä. Näin se pysyy lämpimänä ja viihtyisänä. Kunnon portaat ovelle helpottavat arkea asuntovaunussa huomattavasti. Kun valitset portaita, on sinulla useita vaihtoehtoja. Olipa kyse sitten kiinteästi tai vapaasti seisovista portaasta, me voimme auttaa, sillä meiltä löytyy laaja valikoima portaita. Jos sesonki on alussa tai lopussa, on hyvä idea hankkia lämmitin sekä asuntovaunun sisätiloihin että etutelttaan. Onneksi löydät meiltä lämmittimiä molempiin. Asuntovaunun sisätiloihin kannattaa valita joko petroolilämmitin tai sähkölämmitin. Etuteltassa voi käyttää myös kaasulämmitintä.

Jos ulkona on huono sää ja haluat mieluummin jäädä sisälle asuntovaunuun, on meillä paljon tarvikkeita, joilla saat vaunun viihtyisäksi, kun ulkona on ikävä keli. Tutustu televisio- ja radiovalikoimaamme. On kiva pysyä ajan tasalla päivän uutisista ja suosikkiohjelmista televisiossa. Jos etsit muita leirintätarvikkeita, tutustu retkeilyvarusteisiimme sekä lamppuihin ja valaisimiin

Kauden lopussa

Valitettavasti leirintämatkailun ilot eivät kestä koko vuotta. Kun kausi on ohi, on aika huoltaa asuntovaunu ja laittaa se talviteloille. Kun huollat asuntovaunusi talvea varten, on tärkeää, että peset sen huolellisesti. Tätä tarkoitusta varten meillä on loistavia asuntovaunuille tarkoitettuja tuotteita. Asuntovaunut on valmistettu monista erilaisista synteettisistä materiaaleista, jotka on paljon helpompi puhdistaa, kun käytät asuntovaunuille tarkoitettuja pesutuotteita. Kun asuntovaunusi on pesty säihkyvän puhtaaksi, on hyvä käyttää myös talvivahaa. Hyvä talvivaha antaa pitkäaikaisen suojan asuntovaunusi ulkopinnalle. Sen jälkeen asuntovaunu on periaatteessa valmis talviteloille. Jos asuntovaunusi jää ulos ja alttiiksi tuulelle ja sään vaihteluille, suosittelemme asuntovaunupeitettä, joka suojaa UV-säteiltä ja estää levän ja lian kertymistä.