• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Akut ja tarvikkeet

Asuntovaunuasi varten hankkimasi akun tulisi olla tyypiltään joko AGM- tai geeliakku. Nämä akut ovat täysin suljettuja ja happo on niissä kapseloitu, jolloin asuntovaunuun ei pääse happohöyryjä. AGM- ja geeliakkuja on saatavana monissa eri kokoluokissa, mutta matkailuautoissa käytetään pääasiassa akkuja kokoluokassa noin 70A– 125A.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Miten akku toimii

Yleisesti ajatellen akku on monikennoinen paristo, joka voidaan ladata uudelleen. Kun akku ladataan, siihen lisätään sähköenergiaa. Tämä sähköenergia käynnistää kemiallisen prosessin. Kun akku kytketään laitteeseen, kemiallinen prosessi kääntyy päinvastaiseksi ja akusta vapautuu sähköenergiaa. Toisin sanoen akku on pohjimmiltaan haposta koostuva kemiallinen järjestelmä, joka pystyy varastoimaan sähköenergiaa kemiallisena energiana.

Akun valitseminen

Suosittelemme valitsemaan asuntovaunuusi joko geeliakun tai AGM-akun. Näiden akkujen happo on viskoosisempaa tai lähes kiinteää, jolloin happovuodon riski on pienempi. Vuotaessaan happo voi aiheuttaa helposti vahinkoa syövyttävällä vaikutuksellaan. Nämä akut eivät myöskään aiheuta epämiellyttäviä hajuja tai myrkyllisiä höyryjä, minkä vuoksi ne sopivat erinomaisesti asuntovaunuun. AGM-akut ovat taloudellinen valinta ja tältä sivulta löydätkin laajan valikoiman AGM-akkuja.

Useimmissa tapauksissa kannattaa valita mahdollisimman pieni akku, sillä eri kokoisten akkujen välillä on suuria painoeroja. Jos sinulla on suuri ja painava akku, vie se tilaa ja painoa muilta tavaroilta. Siksi useimmat valitsevat akun, joka vastaa heidän tarpeitaan tai vähän sen yli. Sinun kannattaa siis kartoittaa, minkä verran virtaa tarvitset ja valita tarpeeseen parhaiten sopiva akku.

Asuntovaunuakku asuntovaunuihin

Asuntovaunussa on lähes mahdotonta elää ilman akkua. Kun olet leirintämatkalla, on mukavaa, että sinulla on sähköä. Asuntovaunussa käytetään sähköä moniin asioihin; aina vesihanasta alkaen sähköjääkaappiin ja kaasuhälyttimeen asti. Meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on laaja valikoima eri kapasiteetilla varustettuja akkuja asuntovaunuihin, joten meiltä löydät varmasti tarpeisiisi sopivan akun.

Monet käyttävät esimerkiksi asuntovaunun siirtolaitetta, jonka yhteydessä valmistaja yleensä ilmoittaa suositellun akkukapasiteetin.