• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Laavut ja tarpit

Tarppi on nopea ja helppo tapa päästä varjoon aurinkoisena päivänä, esimerkiksi terassilla, puutarhassa tai rannalla.

Yksi helpoimmista tavoista luoda suojaa ja varjoa on laavu tai tarppi. Tarpit sopivat erinomaisesti terassin yläpuolelle tarjoamaan varjoa auringolta. Näin voit esimerkiksi nauttia lounasta rauhassa ilman paahtavaa aurinkoa. 

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Laavut ja taripit

Täältä näet valikoimamme tarppeja. Tarpilla on monia nimiä, kuten markiisi, suoja ja kangas. Tarpin voi pystyttää monella eri tavalla, koska siinä on vahvistetut silmukat kaikissa reunoissa. Tämän ansiosta voit kiristää sitä haluamallasi tavalla ja saada haluamasi muotoisen katoksen. Voit esimerkiksi käyttää kahta korkeaa telttatolppaa keskellä oleviin silmukoihin ja köysiä jokaiseen kulmaan. Näin saat aurinkokatoksen. Kesällä aurinkokatos on hieno juttu. Se voi tarjota runsaasti tilaa syödä varjossa ilman, että tarvitsee mennä puiden alle. Jos käytät matalampia telttatolppia, voit tehdä yksinkertaisen teltan. Lapsilla on hauskaa, kun heillä on puutarhassa pieni ja nopeasti pysytettävä teltta, jota he voivat käyttää piilopaikkanaan.

Oletko ulkoilmaihminen? Tiedät varmastikin, että on suosittua käyttää pressua tarpin tekemiseen. Tähän on monia tapoja. Tarppi on yksinkertainen teltan muotoinen katos, jossa ei käytetä tolppia. Teet sen venyttämällä pressun niin alas kuin vain saat. Toisin sanoen teet itsellesi pienen luolan. Mitä viileämpää yöllä on, sitä pienemmäksi haluat tarpin tehdä. Jos olet luova tarpin käsittelyssä, vain mielikuvitus on rajana. Meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on laaja valikoima tarppeja. Voit valita synteettisistä materiaaleista valmistettujen tarppien ja puuvillatarppien välillä. Kun tarkastelet synteettisistä materiaaleista valmistettua tarppia, löydät sen vesipilariarvon. Se on luku, joka kertoo, kuinka vedenpitävää materiaali on. Luku osoittaa, kuinka paljon vettä voi seistä materiaalin päällä ennen kuin vesi pääsee sen läpi. Jos tarkastelet useita tarppeja, voit käyttää vesipilariarvoa arvioidaksesi, pitäisikö olla kaksi tarppia päällekkäin. Puuvillatarpeista ei löydy vesipilariarvoa. Et löydä sitä, koska puuvillalle ei voida tehdä vesipilariarvotestiä. Puuvillasta tulee vedenpitävää vasta, kun se kyllästyy vedellä. Tämä tarkoittaa, että puuvillapeite imee vettä, kun alkaa sataa. Kun se on kyllästynyt, vesi alkaa valua pois. Voit siis edelleen pysyä mukavan kuivana puuvillatarpin alla, mutta sen vedenpitävyyttä on vaikeampi verrata.

Kun olet valinnut tarpin joko puutarhaan tai retkelle, kannattaa sinun miettiä, tarvitsetko mukaan lisävarusteita. Tarpin mukana tulee harvoin juuri niitä tarvikkeita, mitä tarvitset sen asentamiseen haluamallasi tavalla. Suosittelemme tutustumaan telttatarvikevalikoimaamme. Sieltä löydät köydet, kuminauhat ja tapit. Näiden kaikkien avulla voit venyttää tarpin sopivaksi katsomallasi tavalla. Kannattaa tutustua myös telttakaariin ja kumihihnoihin, sillä niistä voi olla hyötyä myös tarpin pystyttämisessä. Kuulostaako ajatus yöpymisestä luonnon helmassa hyvältä? Tutustu silloin retkeilyvarustevalikoimaamme. Meillä on paljon laadukkaita tuotteita, joten voit lähteä luontoon hyvin valmistautuneena.