• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Vesipumput ja tarvikkeet

Veden osalta leirintäelämä on alkeellisempaa kuin kotona, sillä asuntovaunussa tai teltassa ei ole vesijohtovettä. Meidän on pärjättävä muilla tavoin täyttämiemme vesisäiliöiden tai kanistereiden avulla. Joihinkin vesikanistereihin voidaan asentaa 12 voltin vesipumppu, joka pumppaa vettä kanisterista samalla tavalla kuin vesijohtojärjestelmä omakotitalossa.

Löydät erilaiset vesipumput ja lisävarusteet täältä.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Vesipumput ja tarvikkeet

Haluatko juoksevaa vettä asuntovaunuusi tai matkailuautoosi? Silloin tarvitset pumpun. Vesipumppu on nimensä mukaisesti pumppu, jolla voidaan pumpata vettä. Leirintäkäytössä käytetään yleensä kahta erilaista pumppua – uppopumppua tai painevesipumppua. Kumpi niistä sopii sinulle? Se riippuu siitä, miten haluat vesijärjestelmäsi toimivan. Asuntovaunussa on yleistä, että hanassa on vain kylmää vettä. Jos näin on sinun asuntovaunussasi, uppopumppu on usein oikea valinta. Jos haluat lämmintä vettä ja sekoitushanan, tarvitset painevesipumpun.

Uppopumppu

Uppopumppu on pumppu, jonka voit upottaa veteen. Se pumppaa vettä pumpun pohjasta liitettyyn letkuun. Tämä tekee uppopumpusta uskomattoman helppokäyttöisen, sillä se tarvitsee vain virtaliitännän ollakseen valmis toimimaan. Tämän ansiosta se on loistava leirintäkäyttöön. Jos sinulla on vesisäiliö, voita vain kytkeä pumppu virtalähteeseen ja saat vettä hanasta. Tavallisessa juoksevan veden järjestelmässä on kolme pääkomponenttia, joiden avulla juokseva vesi saadaan hanaan. Hana, pumppu ja akku. Lisäksi tarvitset johdon akusta hanaan. Tämä johtuu siitä, että asuntovaunuihin tarkoitetuissa hanoissa on kytkin, joka kytkeytyy pois päältä, kun hana suljetaan. Näin hana toimii kytkimenä, jonka kytket päälle, kun avaat hanan. Hanasta johdetaan johto uppopumppuun ja akusta takaisin akkuun. Tämä luo pienen virtapiirin, joka kytkee pumpun päälle, kun avaat hanan. Tämä pieni järjestelmä on yleinen tapa toteuttaa juokseva vesi asuntovaunussa. Uppopumpun avulla vesiletkuun ei tule painetta, ennen kuin hana avataan. Mitä sinun pitäisi selvittää, kun valitset uutta uppopumppua? On monia seikkoja, jotka on otettava huomioon. Ensimmäinen on se, kuinka monta litraa vesipumppu pumppaa minuutissa. Mitä enemmän litroja se pumppaa, sitä enemmän vettä saat hanasta. Tästä on sekä etua että haittaa. Enemmän vettä hanassa tarkoittaa, että voit täyttää kannullisen vettä tai pesuastian nopeammin. Mutta jos sinulla on hyvin pieni vesisäiliö, se tarkoittaa myös, että vesisäiliö tyhjenee nopeammin. Sitten on tarkasteltava, kuinka monta baaria painetta vesipumppu tuottaa. Pumppu, jolla tuottaa korkeamman paineen tai sillä on korkeamman baarien määrä, työntää vettä paremmin ylöspäin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos pumppu sijoitetaan kauas hanasta ja reilusti sen alapuolelle, voi olla hyvä idea valita pumppu, jossa on korkeampi paine - eli korkeampi bar-luku.

Sinun on myös otettava huomioon, kuinka lämmintä vettä vesipumppu pumppaa. Voit hankkia uppopumpun, joka toimii suhteellisen lämpimässä vedessä. Mikään ei estä sinua liittämästä uppopumppua, kunhan se on suunniteltu toimimaan lämpimässä vedessä. Kannattaa myös harkita, haluatko pumpun, jossa on yksi vai kaksi pumppua. Kaksoispumpussa on kaksi erillistä moottoria samassa pumpussa. Se on kätevää, koska pumppu ei pysähdy kokonaan, jos toinen moottori hajoaa. Sinulla on siis juoksevaa vettä myös ennen kuin löydät aikaa pumpun vaihtamiseen. Harkitse lopuksi, minkä pumppumerkin haluat. Meillä on pumppuja useilta suurimmilta valmistajilta. Niillä jokaisella on oma järjestelmänsä. Esimerkiksi RK-Reichillä on erinomainen UniQuick-järjestelmä. Saattaa olla helpompaa käyttää RK-Reichin pumppuja heidän omaan järjestelmässään. Mutta yleisesti ottaen voit valita haluamasi pumpun ja saada sen toimimaan muun vesijärjestelmäsi kanssa ilman ongelmia. Jos olet epävarma siitä, sopivatko tarkastelemasi osat yhteen, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Neuvomme sinua mielellämme, miten voit toteutat omaan asuntovaunuusi sopivan ratkaisun. Riippumatta siitä, minkä vesipumpun valitset, sinun on hyvä tietää, että pumpuille ei ole hyväksi se, että ne käyvät ilman vettä. Tämä tarkoittaa siis, että ne pumppaavat ilmaa, eikä niitä ole kytketty tai upotettu veteen. Pumppuihin on yleensä merkitty aika, jonka ne pystyvät toimimaan kuivana. Pumpun ei kuitenkaan koskaan kannata antaa käydä kuivana.

Painevesipumput

Jos haluat asuntovaunuusi sekoitushanan, on sinun paineistettava vesiletkut ja -putket. Sekoitushana toimii siten, että siinä on tulo sekä kylmälle vedelle ja kuumalle vedelle. Nämä kaksi sekoittuvat sekoitushanassa, jonka anturi auttaa myös pitämään yllä hanaan asetettua lämpötilaa. Jotta järjestelmä toimii, molemmissa tuloletkuissa on oltava painetta, jotta hana pystyy saamaan niistä vettä. Vesiletkujen ja -putkien paineistamiseksi on olemassa painevesipumppuja. Ne eroavat uppopumpuista monin tavoin. Ensinnäkin niissä on anturi, joka mittaa painetta vesiletkussa, jossa pumppu paineistaa vettä. Pumppu kytkeytyy päälle, kun paine on liian alhainen, ja sammuu taas, kun järjestelmässä on oikea paine. Näin voit käyttää haluamaasi hanaa tai sekoitushanaa. Et siis ole rajoitettu retkihanan sellaisenaan, vaikka niiden valikoimamme on silti suositeltavampi, koska hanojen muotoilu sopii erinomaisesti karavaanareille. Painevesipumppua ei myöskään ole tehty upotettavaksi veteen. Sen sijaan niissä on tuloputki, jonka liität vesisäiliöösi, ja näin pumppu imee vettä sieltä. Tämän ansiosta pumppu voi myös käsitellä huomattavasti kuumempaa vettä ilman vaurioita. Voit siis liittää painevesipumpun vedenlämmittimeen ja saada lämmintä vettä putkiin. Painevesipumppu kytketään sekä sähköön ja että veteen. Tällöin vesijärjestelmäsi toimii samalla tavalla kuin vesijärjestelmäsi kotona. Painevesipumppua asentaessasi sinun on syytä huomioida, että jotkin pumput voidaan asentaa miten päin tahansa, mutta niiden moottoriosa ei ole vesitiivis. Siksi moottorin on oltava veden yläpuolella. Näin moottori välttämättä vahingoittuu, jos pumppuun tulee vuoto. Painevesipumppu kannattaa asentaa kiinteästi, jotta sen käydessä aiheuttama melu on mahdollisimman pieni.

Vesipumppujen tarvikkeet

Täältä löydät vesipumppujen tarvikevalikoimamme. Ehkä haluat suodattimen uppopumppusi pohjaan varmistaaksesi, ettei se vedä mahdollisia epäpuhtauksia ylös pumppuun. Tai ehkäpä jalkakytkimen, jotta voit kytkeä uppopumpun päälle jalalla, kun esimerkiksi peset käsiä vessassa. Jos et löydä etsimääsi tuotetta, tutustu muuhun vesitarvikevalikoimaamme. Meiltä löydät kaiken, mitä tarvitset käyttääksesi vettä matkailuautossa, asuntovaunussa, pihapiirissä ja veneessä.