• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Sähkötarvikkeet

Täältä löydät paljon sähkötarvikkeita ja -laitteita, joita saatat tarvita leirintälomallasi. Asuntovaunuihin tarkoitetut sähkölaitteet ovat erityisiä, koska niiden tulee soveltua tavallista pienemmälle jännitteelle. Jos tarvitset jotakin, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Sähkölaitteet ja -tarvikkeet

ScandiHills.fi-verkkokaupassa on kaikki, mitä tarvitset varmistaaksesi, että asuntovaunusi sähköt toimivat. Meillä on myös valikoima valaisintarvikkeita sekä asuntovaunun sisätiloihin että asuntovaunun ja peräkärryn ulkovalaistukseen.

Valonlähteet

Meiltä löydät laajan valikoiman lamppuja, polttimoita ja valaisimia leirintäalueella käytettäväksi. Paristokäyttöinen valonlähde on aina hyvä ottaa mukaan. Suosittelemme sekä käsi- että otsalamppuja. Otsalampun avulla pidät molemmat kädet mukavasti vapaina yöaikaan. Toisaalta käsivalaisin on nopea ja helppo käyttää, kun sinun on löydettävä tie vessaan keskellä yötä. Jos etsit kiinteästi asennettavia valoja, tutustu laajaan valikoimaamme. Meiltä löydät etutelttaan suunniteltuja valaisimia. Etuteltan valaisimet voidaan usein asentaa suoraan kiskoihin tai pylväisiin, ja ne antavat laajan valonsäteen. Kun valaisin asennetaan pylvääseen, on johto helppo vetää pylvästä pitkin. Katso myös valikoimamme kattovalaisimia, jotka soveltuvat käytettäväksi asuntovaunun sisätiloissa. Valaisimet asennetaan joko kaksi- tai kolmijohtoisella kaapelilla. Jos valaisin käyttää 12 V:n virtaa, käytä 12 V:n johtoa. 12 V:n johdon värit ovat usein punainen ja musta. Nykyaikaisissa lampuissa ja valaisimissa käytetään LED-polttimoita. LED:n etuna on, että polttimot kuluttavat vähän virtaa ja antavat paljon valoa. Jos asuntovaunussasi on vanhoja polttimoita ja tarvitset uusia, meiltä löytyy ratkaisu. Voit ostaa meiltä energiaa säästävän LED-vaihtolampun. 

Muuntajat

Jotkin leirintävarusteet toimivat 12 V:n virralla. Voit toki ottaa 12 V:n virran autostasi savukesytyttimen pistokkeen kautta, mutta vaihtoehtona on myös ostaa muuntaja. Valikoimastamme löydät sekä pieniä että älykkäitä muuntajia, joiden avulla voit käyttää esimerkiksi autosi kylmälaukkua normaalista 230V:n pistorasiasta. Valikoimassamme on myös asuntovaunuun asennettavaksi tarkoitettuja muuntajia, joihin voit liittää 12V:n virralla toimivia laitteita. Monet valaisimistamme toimivat 12V:n virralla. 

Peräkärry

Jos sinun on vaihdettava peräkärrysi pistoke tai johto, tutustu valikoimaamme. Meiltä löytyy kaikki, mitä tarvitset uusien kaapeleiden asentamiseen ja peräkärrypistokkeen vaihtamiseen. Meillä on myös sovittimia, jollainen on aina hyvä pitää mukana autossa.

Asuntovaunun pistokkeet

Asuntovaunuissa on olemassa kaksi pistokestandardia. CEE-pistoke on useimmissa asuntovaunuissa käytettävä pistokestandardi. Meillä on useita CEE-standardin mukaisia pistorasioita, joten meiltä löytyy varmasti asuntovaunuusi sopiva pistorasia. Meillä on myös Schuko-pistokkeita. Schuko on toinen tärkeä standardi asuntovaunuissa. Schuko on eurooppalainen standardi. Se on hyvin samankaltainen kuin tavalliset pistokkeet, jotka ovat tuttuja kaikkialla Skandinaviassa. Schuko löytyy yleensä asuntovaunun sisältä. Vanhemmissa asuntovaunuissa voi olla myös Schuko-virranottopistorasia, mutta se on harvinaista. Nykyaikaisissa asuntovaunuissa on vain CEE-standardi.
Et voi aina luottaa siihen, että valitsemallasi leirintäalueella on asuntovaunuusi sopiva virtalähde. Tai että siellä on adapterikaapeleita, joita voit lainata tai ostaa. Siksi suosittelemme, että tutustut muuntajakaapelien valikoimaamme. Näin voit olla varma siitä, että voit syöttää virtaa ajoneuvoosi riippumatta siitä, millaiselle leirintäalueelle matkustat.
Tutustu myös asuntovaunuihin tarkoitettujen jatkojohtojen valikoimaamme. Tästä löydät jatkokaapelit CEE-pistokkeille, niiden avulla pystyt kytkemään asuntovaunusi sähkökaappiin ongelmitta. Tästä kategoriasta löydät myös valaisinjohdot himmentimellä. Valaisinjohdoissa on yleensä toisessa päässä perinteinen 230 V:n urospistoke ilman maadoitusta ja toisessa päässä valaisimen pistorasia. Sen avulla voit tehdä oman valaisimen asuntovaunuusi. Johdot toimitetaan ilman lampunvarjostinta, joten voit muokata valaisimen persoonalliseksi. Näihin valaisinjohtoihin löydät myös kiinnikkeet, jotka sopivat 22–32 mm:n teltan pylväisiin. Näiden klipsien avulla on helppo pitää johdot hallinnassa.

Asuntoautojen, asuntovaunujen ja peräkärryjen valot

Meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on valikoima valoja ja lamppuja, joilla voit korvata valot niiden palaessa tai rikkoutuessa. Ulkopuoliset valot ovat yksi niistä asioista, joiden on vain oltava kunnossa, jotta voit ajaa turvallisesti. Siksi suosittelemme, että tarkistat valot ja lamput aina kauden alussa.

Akku

Me ScandiHills.fi-verkkokaupassa suosittelemme, että ostat asuntovaunuusi akun. Akku varmistaa, että voit käyttää asuntovaunun monia laitteita riippumatta siitä, oletko pysäköitynä niin, että vaunu on kytketty virtaan tai ei. Mikä akku sopii tarpeisiisi? Tämä riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon sähköä käytät asuntovaunussasi. Mitä enemmän sähköä käytät, sitä suuremman akun tarvitset. AH-arvo kertoo, kuinka kauan voit odottaa akun tuottavan virtaa, kun akku on ladattu täyteen. AH tarkoittaa ampeeritunteja, ja se mitataan akun eri kuormituksilla ihanteellisissa lämpötiloissa. Voit lukea kunkin akun teknisistä tiedoista, kuinka monta tuntia voit odottaa saavasi siitä virtaa. Kun tiedät virrankulutuksesi, on sinun ratkaistava, kuinka paljon tilaa haluat uhrata akulle. Paras ratkaisu on usein ostaa pienin akku, joka kattaa vielä ajoneuvosi tarpeet ja antaa samalla silti hieman lisää tilaa.

Mikä on akku? Periaatteessa akku on suuri paristo, jonka sisällä on useita kennoja. Se toimii siten, että akun sisällä molemmissa päissä on metallilevyjä, jotka eivät kosketa toisiaan. Niiden välissä on happoa. Kun akkua ladataan, tapahtuu kemiallinen prosessi, jossa sähköä varastoidaan metalliin. Kun akun varausta puretaan, kemiallinen prosessi tapahtuu päinvastaiseen suuntaan. Akku on suunniteltu suureksi ladattavaksi paristoksi. Tämä tarkoittaa, että se kestää purkautumista ja latautumista yhä uudestaan menettämättä tehoaan tai rikkoutumatta. Suuri osa akusta on happoa, joka on metallilevyjen välissä. Happo voi olla vaarallista, joten kannattaa käyttää vain asuntovaunukäyttöön suunniteltuja akkuja. Niiden on oltava ilmatiiviitä ja vuotamattomia. Niiden on oltava ilmatiiviitä, sillä tavallinen ilma voi tuhota akun ja aiheuttaa myrkyllisiä höyryjä, jos akku ylikuormittuu. Siksi akussa on oltava paineenalennusventtiili ylilatauksen varalta. On tärkeää, että akku on vuotosuojattu, jotta happo ei pääse vuotamaan

Meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on valikoima AGM-akkuja. Ne sopivat erityisen hyvin asuntovaunuihin, koska ne ovat sekä vuotosuojattuja että ilmatiiviitä. AGM tarkoittaa, että metallilevyjen välissä on lasimatto, joka varmistaa, että metallilevyjen välissä on aina väli, ja että happo on aina kosketuksissa metallilevyjen kanssa.  AGM-akut ovat yleensä erittäin kestäviä. Niiden käyttöikä on pitkä ja ne toimivat hyvin myös alhaisissa lämpötiloissa. Erityisen tärkeää meille karavaanareille on se, että lasimatto estää akkua vaurioitumasta tärinästä, joka voi olla varsin yleistä vaunulla ajettaessa. Akkua ostaessasi kannattaa sinun kiinnittää huomiota myös akun tuottamaan jännitteeseen. Yleisin asuntovaunuissa käytettävä jännite on 12 V, sillä useimmat leirintävarusteet toimivat tällä jännitteellä. AGM-akkumme voidaan asettaa mille tahansa kyljelle ja ne toimivat edelleen. 

Asuntovaunun kunnostaminen

Oletko remontoimassa asuntovaunuasi? Tutustu silloin laajaan valikoimaamme raikas- ja jätevesitarvikkeita. Täältä löydät kaiken, mitä tarvitset varmistaaksesi, että kaikki toimii ja että hanasta tulee vettä silloin, kun sitä tarvitset. Tutustu myös kaasulaitevalikoimaamme, josta löydät lähes kaiken, mitä tarvitset keittiötä varten – etsitpä sitten keittiökalusteisiin upotettavaa liettä asuntovaunuusi tai ulkokeittiötä. Jos olet epävarma siitä, mikä on oikea ratkaisu sinulle, olipa kyse sitten sähköstä, kaasusta, vedestä tai kylmälaitteista, soita tai kirjoita meille, niin autamme sinua projektissasi.

Minitalo

Jos elät minitaloelämäntyylillä, sähkötarvikevalikoimastamme löytyy myös monia loistavia ratkaisuja. Jos olet sähköverkon ulkopuolella tai olet rakentanut oman sähköverkkosi, tutustu akkujen ja invertterien valikoimaamme. Voit säästää virtaa käyttämällä monia välttämättömiä laitteitasi 12 V:n virralla.