• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Ruokailu- ja ruoanlaittovälineet

Kun puhutaan ruuanlaittovälineistä retkikäyttöön, moni ajattelee Trangiaa. Ruotsalainen Trangia valmistaa korkealaatuisia retkeilyvarusteita. Koska sen valikoima on hyvin laaja, on Trangiassa lukemattomia yhdistelmävaihtoehtoja. Trangialle löytyy kuitenkin paljon hyviä vaihtoehtoja, kuten Jetboil, Optimus, Esbit sekä monet muut enemmän tai vähemmän tunnetut merkit.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Ruokailu- ja ruoanlaittovälineet

Kun seikkailee luonnossa, tulee varmasti nälkä. On monia tapoja ratkaista tämä ongelma. Voit aina ottaa eväspaketin mukaan kotoa. Mutta jos etsit jotain vähän jännittävämpää, meiltä löydät kaiken, mitä tarvitset upeaan retkiruokailuun.

Trangia

Suosittelemme Trangiaa, kun haluat klassisen retkiruokailukokemuksen. Meillä on laaja valikoima Trangia-sarjoja, joten löydät juuri sen, mitä tarvitset. Meiltä löytyy jotakin jokaiseen tarpeeseen, tarvitsitpa sitten ultrakevyitä, useita tai myrskynkestävistä välineitä. Trangia on fiksu, koska sarja pakkautuu niin, että se vie hyvin vähän tilaa. Ja kun tarvitset keitintä, se kootaan niin, että on poltin suojassa. Näin saat tehokkaan keittolevyn, jolla valmistaa ruokaa. Voit valita sprii- ja kaasupolttimien. Kyse on oikeastaan siitä, kumpaa pidät parempana. Trangian tuotteet on useimmiten valmistettu alumiinista. Alumiinin käsittelyssä voi olla eroja. Yleensä saat kuitenkin paljon vastinetta rahoillesi, kun valitset Trangian. Jos olet epävarma siitä, mitä kaikkea Trangia-retkikeittimessä voi valmistaa, löytyy netistä lukemattomia reseptejä. Jos olet luova, on ateriavaihtoehtoja lähes rajattomasti. Tutustu myös Trangia-tarvikevalikoimaamme, josta löydät esimerkiksi säilytyspussit, jotka helpottavat säilytystä.

Kaasukeitin

Katso kaasukeittimien ja -polttimien valikoima täältä. Kun sinulla on näppärä pieni kaasupoltin, joka toimii retkikaasulla, olet lähes valmis kokkaamaan vaellusreissulla. Nyt tarvitset vain kattilan tai pannun aloittaaksesi kokkaamisen. Kun valitset kaasukeitinratkaisun, on sinulla paljon enemmän valinnanvaraa, sillä silloin on helpompi vaihtaa eri merkkisten kattiloiden ja pannujen välillä. Ja valinnanvaraa näissä on paljon. Jos lähdet lyhyemmälle retkelle, on kaasukeitin ihanteellinen valinta. Voit vaihdella kaasusäiliön kokoa ja mukaan otettavien varusteiden määrää niin, että otat mukaan vain sen, mitä tiedät käyttäväsi. Näin säästät tilaa ja painoa. Jos tarvitset matkallasi kattilaa, voit useimmiten pakata kaasupullon kattilaan, eikä koko paketti vie paljon tilaa. Vaikka valinnanvaraa on paljon, voit silti löytää kokonaisia sarjoja, jotka on suunniteltu käytettäväksi yhdessä. Sarjat keskittyvät usein siihen, että saat mahdollisimman tehokkaan pienen kattilan, joka kuitenkin mahtuu hyvin pieneen pakkaukseen.

Puukäyttöinen keitin

Jos haluat mieluummin polttaa puuta, mutta haluat valvotun tulen, jolla voit valmistaa ruokaa, on olemassa nerokas ratkaisu, jota kutsutaan Rocket Stove -liedeksi. Rocket Stove muodostuu pohjimmiltaan pienestä tulipesästä, joka on hyvin eristetty ja jossa on erinomainen ilmanvaihto. Tämä tarkoittaa sitä, että saat tulipesään laittamasi biomateriaalin palamaan erinomaisesti. Hyvä palaminen tarkoittaa, että polttoaineesta saadaan hyvin lämpöä. Tämä lämpö kierrätetään ylöspäin keitinosaan. Kun valitset puukäyttöisen keittimen, on sinulla se valtava etu, että sinun ei välttämättä tarvitse tuoda mukanasi polttoainetta. Kun retkeilet esimerkiksi metsässä, voit käyttää risuja, käpyjä jne. Kun tulipesä on lämmennyt, on vaikuttavaa, mitä kaikkea voit polttaa siinä. Puukäyttöisellä retkikeittimellä voi käyttää kaikkia niitä ruoanlaittovälineitä, joita normaalisti käyttäisi joko sprii- tai kaasukeittimellä. Sinulla on siis keitin, jota voit käyttää vapaasti ilman, että sinun tarvitsee varautua spriipulloilla tai kaasusäiliöillä. 

Leirinuotio

Haluatko kokata leirinuotiolla? Tutustu laajaan valikoimaamme retkikattiloita ja -pannuja. Meillä on suuri valikoima varusteita, jotka on tehty kestämään leirinuotion kuumuutta. Monet leirinuotiovarusteet on valmistettu valuraudasta. Valuraudan etuna on, että se imee hyvin lämpöä. Rauta on paksumpaa kuin esimerkiksi kaasutulille tarkoitetut välineet. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi retkikattila pystyy varaamaan paljon enemmän lämpöä. Kun kattila on kerran kuumentunut, se pysyy kuumana pidempään. Tämän vuoksi kattilat sopivat erinomaisesti suurempien annosten valmistamiseen ja erityisesti muhennoksiin, joiden on haudutettava jonkin aikaa. Vaatii hieman taitoa, mutta kun olet oppinut kokkaamaan nuotiolla, voit valmistaa myös loistavia liha- ja kasvisruokia. Nuotiolla kokkaaminen on hieno ulkoilmaelämys, johon koko perhe voi osallistua. Koko perheen kokoaminen yhteen nuotion ympärille ruoanlaiton ajaksi on erittäin kodikasta. Jos olet kiinnostunut kokkaamisesta leirinuotiolla, suosittelemme tutustumaan leirinuotiolle tarkoitettuihin kolmijalkoihin.

Pakastekuivattua retkiruokaa, herkullisempaa kuin luuletkaan.

Haluatko ratkaisun, joka ei vie tilaa eikä paina mitään? Tutustu pakastekuivattujen retkiruokien valikoimaamme. Pakastekuivattu retkiruoka sopii erinomaisesti vaelluksille. Lisää vain kuumaa vettä suoraan pussiin, odota muutama minuutti ja saat herkullista kuumaa ruokaa. Meillä on laaja valikoima retkiruokia, joten voit syödä sekä aamiaista että päivällistä. Valikoimastamme löydät myös herkullisia ruokia, jotka ovat laktoosittomia ja gluteenittomia. Ja jos olet kasvissyöjä tai vegaani, meillä on herkullinen valikoima myös sinulle. Tutustu myös kekseihimme, jotka sopivat erinomaisesti aterioiden kanssa tai välipalaksi matkalla. Pitkään säilyvien elintarvikkeiden maailmassa on tapahtunut paljon, ja pakastekuivaus on kääntänyt koko käsitteen päälaelleen. Kun ostat meiltä pakastekuivattua ruokaa, saat herkullisia ja laadukkaita raaka-aineita, jotka on käsitelty niin, että kaikki vesi on poistettu, mutta kaikki kivennäisaineet ja vitamiinit ovat edelleen tallella. Pakastekuivattu ruokamme on erittäin taloudellista sen suhteen, kuinka paljon vettä menee kuhunkin pussiin. Täydellisen pussin valmistamiseen tarvitaan harvoin yli 500 ml vettä. Jokaisessa pussissa kerrotaan tarkalleen, kuinka paljon vettä tarvitaan. Tämä on suuri etu sinulle vaelluksella, sillä sen ansiosta sinun ei tarvitse kantaa niin paljon vettä mukanasi. Se tarkoittaa myös sitä, että voit lämmittää veden hyvin nopeasti. Jos mukanasi on esimerkiksi kaasukeitin, ei kestä kauaa lämmittää pieni määrä vettä kiehumispisteeseen. Jos olet epävarma siitä, kuinka paljon ruokaa kannattaa ottaa mukaan vaellusreissullesi, soita meille, niin keskustelemme asiasta kanssasi.

Kun ruoka on valmiina

On hienoa nauttia ruoasta luonnonhelmassa, mutta se voi olla hieman hankalampaa kuin kotona ruokapöydän ääressä. Onneksi meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on paljon mainioita tuotteita, jotka on tehty ruoan nauttimiseen luonnossa. Tutustu retkiastiastojemme valikoimaan. Täältä löydät kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta. Astiastoissamme on fiksu korkea reuna, joka takaa, että ruoka pysyy lautasella, vaikka se olisi hieman vinossa. Löydät näppärän spork-lusikkahaarukan, jonka avulla voit syödä useimmat ruuat ilman, että sinun tarvitsee miettiä sitä, mitkä ruokailuvälineet sopivat aterioille. Kun haluat yksinkertaisemman ratkaisun, suosittelemme klassista mukia, jonka moni tuntee varmastikin partiosta. Meillä on retkimukeja sekä klassisessa koossa että isommassa, kulhoa muistuttavassa koossa. Mukit ovat klassikkoja syystä. Tuote on kevyt ja valmistettu kovasta muovista. Mukissa on hieno muotoilu, jonka ansiosta se on loistava retkimuki juomiseen, ja sitä voi käyttää ruokakulhona kaikille ruokalajeille, jotka muuten pitäisi syödä syvältä lautaselta tai kulhosta. Muotoilunsa ansiosta retkimuki on myös erittäin helppo puhdistaa ja säilyttää. Voit halutessasi pitää mukin repun ulkopuolella, mikä on helppoa, sillä kahvassa on silmukka kiinnityshihnaa varten. Meillä on mukeja, jotka on tehty ulkokäyttöön. Niissä on näppärä kansi, joka pitää hyönteiset poissa ja minimoi läikkymisriskin.
Meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on myös laaja valikoima ruokailuvälineitä vaellukselle tai retkille luonnossa. Se, mitkä ruokailuvälineet sopivat sinulle, riippuu paljon siitä, mihin tarvitset niitä. Jos syöt retkiastiastoistamme, spork-lusikkahaarukka voi olla hyvä idea. Sama pätee myös ruokailuvälinesarjaan. On eduksi ostaa retkeilyyn suunniteltuja ruokailuvälineitä, sillä ne ovat usein hyvin kevyitä ja niissä on sisäänrakennettuna säilytysratkaisu, jotta ne eivät vie liikaa tilaa tai eivätkä häviä. Jos aiot syödä matkallasi pakastekuivattua ruokaa, suosittelemme ostamaan kevyen lusikan, jossa on pitkä varsi. Sen avulla yletyt helposti pussin pohjalle ja voit syödä ateriasi vaivattomasti. Jos etsit klassisia astioita ja ruokailuvälineitä, jotka kestävät aktiivista elämää, tutustu retkiastioihin. 
 

Juomat

Kun olet liikkeellä, on tärkeää, että pidät nesteytyksen yllä. Meillä on valikoima vesipulloja, jotka on suunniteltu retkeilyyn ja ulkoilmaelämään. Meiltä löydät suodattimilla varustettuja vesipulloja, jotka voit täyttää luonnossa virtaavasta purosta saatavalla vedellä ilman, että vettä tarvitsee erikseen käsitellä. Tämä on loistava ratkaisu, kun vaellat kaukana juoksevasta vedestä tai vesipisteistä. Jos tuot vettä mukanasi kotoa, on meillä suuri valikoima vesikanistereita. Kysymys kuuluukin, mistä materiaalista haluat vesikanisterisi olevan valmistettu. Meillä on kovamuovisia vesikanistereita. Niiden suurena etuna on se, että näet kanisterin sisälle, ja säiliön kyljessä on mittatiedot. Voit siis käyttää kanisteria myös mittausvälineenä, mikä on kätevää, jos sinun on lämmitettävä vettä esimerkiksi pakastekuivattua ruokaa varten. Lisäksi kanisterit on valmistettu erittäin laadukkaasti, ja ne on suunniteltu kestämään useita vuosia. Meillä on myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuja vesipulloja. Niiden suurena etuna on, että ne pitävät juomat joko kuumina tai kylminä.

Pidätkö juomistasi mieluummin lämpiminä? Tutustu termospullojen valikoimaamme. Juomapullon ja termospullon ero on, että termospullossa on säiliön ja ulkopinnan välissä on tyhjiössä oleva ontelo. Tämä tarkoittaa, että lämpö ei pääse karkaamaan yhtä helposti, joten pullo pitää juomasi kuumempana pidempään. Sama toimii myös kylmille juomille, jotka pysyvät viileinä. Myymme tunnettua Stanley-tuotemerkkiä, joka valmistaa erityisen laadukkaita tuotteita. Kun ostat Stanley-tuotteen, voit odottaa käyttäväsi sitä vuosia.
 

Kahvia retkellä

Voit tietysti täyttää termospullon kahvilla ja nauttia kupin kahvia retkellä. Mutta jos matka on pidempi tai haluat tuoretta kahvia, kannattaa tutustua kahvilaitteiden valikoimaamme. Sieltä löytyy useita ratkaisuja niille, jotka haluavat nauttia tuoretta kahvia ulkoilmassa. Suosittelemme tutustumaan Wacaco-järjestelmään. Se on loistava tapa saada hyvää kahvia ilman, että sinun tarvitsee ottaa mukaasi paljon välineitä. Sinulla on mahdollisuus laajentaa järjestelmää, niin että voit käyttää tuttuja Nespresso-kapseleita. Kahvilaitteillemme on yhteistä se, että ne eivät lämmitä vettä itse. Jos siis haluat keittää kuumaa kahvia, muista tutustua myös valikoimaamme kaasupolttimia veden lämmittämiseen.