• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Myrskylyhdyt

Vanhoina hyvinä aikoina myrskylyhtyä käytettiin lepakoiden houkuttelemiseen, sillä lepakot tunnettiin tuholaisina, jotka saattoivat tartuttaa tuotantoeläimiin tauteja. Nykyään käytämme myrskylyhtyjä valaisimina telttaretkellä, asuntovaunun edustalla myöhään illalla tai ihan vain kotona kuistilla saadaksemme lisävaloa ja luodaksemme viihtyisää tunnelmaa.

Tutustu valikoimaamme myrskylyhtyjä ja niiden tarvikkeita. Löydät esimerkiksi varaosalasit ja petrolilampun sydänlankaa täältä..

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Myrskylyhdyn historia

Myrskylyhty tunnetaan tanskaksi nimellä flagermuslygt eli lepakkolyhty. Nimi johtuu siitä, että ennen vanhaan maanviljelijät käyttivät lyhtyä houkutellakseen lepakoita luokseen, jotta he voisivat tappaa ne. Lepakoiden tiedettiin kantavan raivotautia. Oli olemassa vaara, että ne tartuttavat lehmiin ja muihin tuotantoeläimiin tämän pelottavan taudin. Myrskylyhty on peräisin ajalta ennen sähkön keksimistä. Se valaisee liekillä, jonka polttoaineena on öljy tai petrolia. Lyhty on suunniteltu valaisemaan erityisen tehokkaasti, mikä oli aikanaan tärkeää, koska lepakot eivät näe kovin hyvin.

Tyylikäs petrolilamppu ulkokäyttöön

On olemassa monia erilaisia kauniita myrskylyhtymalleja – joten kysymys kuuluukin: mistä sinä pidät eniten? Ehkä pidät suurista messinkisistä petrolilampuista tai kirkkaat pastelliväriset öljylamput kiinnittävät huomiosi? Olivatpa mieltymyksesi mitkä tahansa, löydät ScandiHills.fi-verkkokaupasta laajan valikoiman kauniita petrolilamppuja monissa eri väreissä ja eri tavalla viimeisteltyinä. Suositut Feuerhand-myrskylyhdyt ovat sekä kauniit että juhlavat niin kuistilla, parvekkeella kuin puutarhassakin. Sama pätee Dietz-lyhtyihin, joissa on metallinen viimeistely.

Öljylamppujen ja myrskylyhtyjen sydämet

Täältä ScandiHills.fi-verkkokaupasta löydät myös myrskylyhtyjen sydämet, jotka on valmistettu juuri näitä lyhtyjä varten. Litteä sydänlanka sopii esimerkiksi Feuerhandin ja Dietzin myrskylyhtyihin. Jos sinulla on sen sijaan tavallinen petroli- tai öljylamppu, tarvitset yleensä pyöreän sydänlangan. Jos sinulla on Petromax HK500, voit myös ostaa uuden hehkusukan/lamppusukan. Jos etsit jotakin muuta, tutustu kategoriaamme, jossa on kaikki retkeilyvarusteet.