• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Jätevesisäiliöt ja -tarvikkeet

Leirintävarusteisiin kuuluu myös kategoria, joka koskee jäte- ja harmaavesien kuljettamista, käsittelyä ja varastointia asuntovaunussa tai matkailuautossa oleskelun aikana. Jätevettä ovat harmaavesi kuten tiskivesi, ruoanlaittovesi, suihkussa ja hampaiden harjauksessa syntyvä vesi sekä tietenkin wc:n käytöstä syntyvä jätevesi. Harmaavesi kerätään letkujen ja putkistojen avulla säiliöihin tai ohjataan ulkoisiin putkistojärjestelmiin.

Tutustu alla olevaan valikoimaan asuntovaunujen ja matkailuautojen jätevesisäiliöitä sekä jätevesijärjestelmien letkuja, putkia ja liitososia.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Jätevesisäiliöt ja -tarvikkeet

Nykyaikaisessa asuntovaunussa on tärkeää, että siellä on puhdasta vesijohtovettä ja että siellä voi käydä suihkussa. Loppujen lopuksi kaikki vesi, jota käytät asuntovaunulomallasi, on johdettava jonnekin. Meillä on laaja valikoima jätevesisäiliöitä ja -tarvikkeita tätä tarkoitusta varten. Osa jätevedestä tunnetaan myös nimellä harmaavesi. Se on esimerkiksi suihkusta ja tiskaamisesta peräisin olevaa vettä, jota on käytetty, mutta joka ei ole peräisin wc:stä. WC:stä tulevaa vettä kutsutaan myös mustaksi vedeksi, ja se on tyhjennettävä asianmukaisesti. Jos wc-säiliösi kaipaa päivitystä, tutustu wc-säiliövalikoimaamme täällä.

Useimmat karavaanarit käyttävät suhteellisen pieniä jätevesisäiliöitä, joita on helppo kuljettaa. Ne toimivat todella hyvin leirintäalueella, jossa olet lähellä tyhjennyspaikkaa, missä voit kaataa jätevedet viemäriin. Minkä kokoinen harmaavesisäiliö sopii sinulle? Se riippuu siitä, kuinka paljon vettä käytät asuntovaunussasi. Jos suihkussa käy useita ihmisiä, tarvitset suuremman säiliön, ellei jokainen tyhjennä säiliötä suihkunsa jälkeen. Jos haluat säästää mahdollisimman paljon tilaa, kun asuntovaunu on pakattuna matkaa varten, pienempi säiliö on hyvä idea. Suuremmissa säiliöissä on pyörät, mikä helpottaa kuljettamista jätevesiasemalle. Pyörät helpottavat myös säiliön asettamista asuntovaunun alle. Pienemmissä säiliöissä ei ole pyöriä. Mutta koska ne ovat pienempiä, ne voivat olla helpompia saada asetettua vaunun alle silloin, kun jäteveden ulostuloaukko on hankalassa paikassa. 

Kiinteät sisäänrakennettavat jätevesisäiliöt

Jos haluat luoda jätevesijärjestelmän, jossa keräät harmaanveden vaunuun, löytyy meiltä sisäänrakennettavia kiinteitä yleissäiliöitä. Kiinteä harmaavesisäiliö on hyvä idea, kun lähdet matkailuautolla tai -vaunulla lomalle paikkoihin, joissa harmaaveden tyhjentäminen ei ole helppoa. Yleissäiliössä on valmiiksi poratut reiät, joten voit liittää sen helposti vaunun harmaavesijärjestelmään. Reikien ansiosta voit myös kytkeä pumpun, jolla voit pumpata harmaanveden pois, kun pääset paikkaan, jossa tyhjennät säiliön. Sinulle sopivan harmaavesisäiliön koko riippuu siis paljon siitä, missä lomailet. Jos olet karavaanari, joka lomailee vain leirintäalueilla, liikutettava harmaavesisäiliö on usein oikea valinta. Jos sinulla on matkailuauto ja vietät lomasi mieluiten tien päällä, jolloin pysäköit parkkipaikoille ja yleisille pysäköintialueille, joissa ei ole taattu, että voit tyhjentää harmaavesisäiliön joka päivä, on sisäänrakennettu kiinteä säiliö hyvä ratkaisu. Näin voit silti käydä suihkussa ja pestä kätesi vaunussa, kun olet lomalla. Jos harrastat veneilyä, tutustu jätevesijärjestelmiimme, sillä ratkaisumme soveltuvat erinomaisesti myös veneisiin.

Asuntovaunun tai matkailuauton harmaavesijärjestelmää rakentaessasi tulee eteen kohtia, joissa haluat käyttää taipuvia tyhjennysletkuja, ja kohtia, joissa tarvitset kiinteitä putkia. Meiltä löydät onneksi molempia. Kiinteät putket sopivat erinomaisesti niihin järjestelmän osiin, jotka on kiinnitettävä rakenteisiin, eli suurimpaan osaan järjestelmää. Putkistomme valmistaja on Reich. Järjestelmä on erittäin tarkka ja se saadaan kytkettyä tiiviiksi ilman liimaa. Valikoimastamme löydät kaiken, mitä tarvitset jätevesiratkaisun luomiseen, olipa se minkä näköinen tahansa. Meillä on laaja valikoima erilaisia osia, joten löydät varmasti tarvitsemasi. Olipa kyse sitten vain pesualtaasta tai monimutkaisemmasta järjestelmästä, johon haluat johtaa veden eri paikasta asuntovaunussa tai matkailuautossa. Se, mitä kaikkia kiinteitä asennusosia tarvitset, riippuu siitä, miltä haluat järjestelmän näyttävän. Viemäristä harmaavesisäiliöön johtavat putket voidaan sijoittaa monella tavalla. Meiltä löytyy myös taipuisia tyhjennysletkuja metritavarana. Nämä sopivat erinomaisesti paikkoihin, joissa kovat putket ovat hankalia, kuten esimerkiksi keittiön tiskialtaan alle. Samasta kategoriasta löydät vesilukon, joka on hyvä idea harmaavesijärjestelmään, joissa on sisäänrakennettu säiliö. Jos olet epävarma siitä, mitä tarvitset juuri sinun jätevesijärjestelmääsi, ota meihin yhteyttä. Neuvomme mielellämme.

Jätevesijärjestelmän ylläpito

Kun olet saanut hyvän harmaavesijärjestelmän käyttöön, et ole vielä aivan valmis. On hyvä käyttää tuotteita, jotka vähentävät säiliön hajuhaittoja. Suosittelemme harmaavesitiivistettä päivittäiseen käyttöön. Voit lukea tuotesivulta, miten sitä käytetään. Suosittelemme myös tutustumaan harmaavesisäiliön puhdistusainevalikoimaamme. Säiliöön voi kertyä kahta ainesta, jotka aiheuttavat hajuja – rasvaa ja kalkkia. Molempia voi olla vaikea poistaa säiliöstä kokonaan, mikä tarkoittaa, että niitä kertyy säiliöön käytön myötä. Ne luovat kasvualustan bakteereille, jotka voivat ajan mittaan aiheuttaa hajua säiliössä. Onneksi löydät meiltä puhdistusaineita, jotka on suunniteltu tämäntyyppistä sitkeää likaa varten. Jos huollat säiliötäsi puhdistamalla ja käyttämällä oikeita tuotteita, säiliösi voi olla käytössäsi useita vuosia. Jos jätevesisäiliöstäsi tulee hajuja, kokeile ensin erikoispuhdistustamme. Se voi usein elvyttää järjestelmän. Muista katsoa jokaisesta tuotteesta, miten sitä käytetään, sillä puhdistustuotteet toimivat eri tavoin. Jos huollat asuntovaunua tai matkailuautoa, tutustu valikoimaan asuntovaunujen puhdistusaineita ja muita tarvikkeita