• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Teltan kyllästäminen

Vuotaako teltta? Ei syytä huoleen! Useimmissa tapauksissa ongelma voidaan ratkaista teltan hyvällä kyllästämisellä. Siihen suosittelemme Fabsil-kyllästysainetta, jossa on UV-suoja. On tärkeää, että teltta on puhdas ja täysin kuiva ennen kyllästysaineen levittämistä. Telttakankaan puhdistamiseen suosittelemme Camp System -telttakankaan puhdistusainetta
 

Vinkkejä! Lue lisää teltan kyllästämisestä ja kyllästysaineiden käytöstä tämän sivun alaosasta. 

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Teltan kyllästäminen – miten se tehdään?

Teltan vedenpitävyyden kyllästäminen on parasta tehdä telttakankaan sisäpuolelle, sillä kankaan sisäpuolella ei ole niin paljon likaa, jonka läpi kyllästysaineen on muuten vaikea tunkeutua. Jos kankaassa on vuotoja, kyllästysneste tunkeutuu ja vaikuttaa myös ulkopuolelle. Teltan kyllästysaine tunkeutuu kankaaseen, joten sen vaikutus on sama riippumatta siitä, käytetäänkö ainetta sisä- vai ulkopuolelta.

Voit levittää teltan kyllästysaineen puhtaalla siveltimellä ja yksinkertaisesti "maalaamalla" kankaan päälle. Levittämällä kyllästysainetta sisäpuolelle on helpompi nähdä, miten pitkälle olet sitä levittänyt. Voit myös levittää teltan kyllästysaineen suihkepullolla, joka levittää vettä hylkivän nesteen helposti.

Muista! Ennen kuin aloitat teltan kyllästämisen, on erittäin tärkeää, että telttakangas on puhdistettu sekä sisä- että ulkopuolelta.

Fabsil-kyllästysaine

Fabsil-kyllästysainetta ei ole tarkoitettu ainoastaan telttojen vedeneristämiseen, vaan sitä voidaan käyttää kaikenlaisten tekstiilien ja nahkatuotteiden kyllästämiseen, jotka on yleensä kyllästettävä sekä ennen käyttöä että säännöllisin väliajoin. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse säilyttää kotitaloudessasi useita erilaisia kyllästysaineita. Fabsil-kyllästysnestettä on saatavana kahta eri versiota. Sitä myydään kolmessa pakkauskoossa: 1 litran, 2,5 litran ja 5 litran kanistereissa myytävä Fabsil on UV-suojattu. Se takaa, että kyllästetyt tekstiilit ovat myös suojattu auringon ultraviolettisäteiltä. Aerosolipulloissa, joissa on 400 ml ja 600 ml kyllästysainetta, ei ole lisättyä UV-suojaa.

UV-suojalla varustettu Fabsil 5 litraa on suosituin tuote, sillä se on pitkäikäinen ja antaa hyvää vastinetta rahalle. Teltan kyllästäminen Fabsililla on tehokas tapa korjata vuodot ja vahvistaa telttakankaan kestävyyttä. Klassinen 5 litran UV-suojalla varustettu Fabsil riittää useimmissa tapauksissa koko telttakankaan kyllästämiseen. Jos sinulla on kuitenkin teltta, joka mielestäsi tarvitsee erityisen vahvan kyllästeen, voit valita sen sijaan Fabsil Gold -kyllästeen. Fabsil Gold sisältää viisi kertaa enemmän silikonia ja on siksi ehdottomasti paras kyllästeaine teltalle.

Tai ehkä on vain aika vaihtaa vanha teltta uuteen. Täältä ScandiHills.fi-verkkokaupasta löydät laajan valikoiman telttoja jokaiseen tarpeeseen ja budjettiin.