• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Tulentekovälineet

Nuotion sytyttämiseen on monia hyviä välineitä. Usein tilanne ratkaisee, minkä niistä valitset. Meiltä ScandiHills.fi-verkkokaupasta voit ostaa myrskytikkuja, sytyketikkuja, tuluksia eli kipinärautoja ja sytyttimiä. Oikeilla välineillä on helppo sytyttää tuli retkellä, leirillä, leirintälomalla, kotipuutarhassa tai missä tahansa muualla. 

Tutustu alla olevaan valikoimaan tulentekovälineitä. Meillä on laaja valikoima välineitä tulen sytyttämiseen, joten löydät meiltä kaiken, mitä nuotion sytyttämiseen tarvitset.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Tulentekovälineet – nuotion sytyttäminen

Tässä näet valikoimamme tulentekovälineitä. Meillä on laaja valikoima erilaisia välineitä nuotion sytyttämiseen: kaikkea sytyttimistä sytykkeisiin ja tuluksiin. Kun sytytät tulta, sinun on syytä tuntea niin sanottu palokolmio. Se saattaa olla sinulle tuttu sammutuskurssilta. Tulen syttymiseen tarvitaan kolme tekijää: lämpöä, happea ja palavaa materiaalia eli polttoainetta. Nämä ovat kolme samaa peruselementtiä, jotka sinun on otettava huomioon, kun sytytät nuotiota. Nykyään on olemassa monia erilaisia välineitä, joista voit valita, kun haluat sytyttää tulen. Tulitikut ja sytyttimet ovat välienitä helpoimmasta päästä ja tulukset eli kipinäraudat vaikeammasta päästä. Tulitikut ja sytyttimet tuottavat kuuman liekin eli palokolmiossa vaaditun lämmön. Tämän jälkeen tulen syttymisen onnistuminen riippuu hapesta ja valitsemastasi polttoaineesta. Kun valitset sytytettävää polttoainetta, periaatteena on, että mitä vaikeampi valitsemasi polttoaine on sytyttää, sitä enemmän happea tarvitset, jotta saat tulen syttymään. Tämä tarkoittaa, että jos päätät sytyttää tulen puilla, on sinun pilkottava puut pieniksi ja mielellään veistettävä niitä hieman, jotta happi pääsee hyvin kosketukseen puun kanssa.  

Kun sää on huono, eikä kuivaa puuta löydy, tulen sytyttäminen voi olla hankalaa. Onneksi meillä on valikoima tuotteita, joiden avulla saat lämmittävän nuotion syttymään ympäri vuoden. Meillä on myrskysytyttimiä, joista voit olla varma, että niiden liekki palaa kunnolla, vaikka sytytin olisi kylmä. Meillä on erityisiä tervastikkuja, joiden pihkapitoisuus on uskomattoman korkea. Sen ansiosta tervastikkuja on erittäin helppo sytyttää ja puu palaa pitkään ja kuumana. Tämä on mainio tapa sytyttää tuli ilman sytytysaineita. Meillä on myös klassisia polttoainetabletteja. Ne ovat loistavia nuotion sytyttämiseen. Voit käyttää niitä myös polttoaineena puu- tai risupolttimessasi

Ja tietenkin meillä on myös tuluksia eli kipinärautoja. Tulukset koostuvat kahdesta osasta: raavinraudasta ja kipinäraudasta. Kipinärauta on valmistettu metallista, joka synnyttää paljon kuumia kipinöitä, kun vedät raavinrautaa kovaa sen yli. Näin voit sytyttää sillä tulen. Tulukset ovat erittäin suosittuja retkeilijöiden keskuudessa. Tämä johtuu siitä, että tulukset ovat loistava varatulentekoväline, joka ei koskaan kastu liian märäksi tai josta ei koskaan lopu sytytysaine. Lisäksi tulen sytyttäminen tuluksilla on hieno kokemus. Se tuntuu siltä kuin, että pääset kosketuksiin sisäisen selviytyjäsi tai partiolaisesi kanssa. Jos sinulla on kaasukeitin tai kaasupoltin mukanasi retkellä, ovat myös tulukset hyvä idea ottaa mukaan. Kaasupolttimen sytyttäminen tuluksilla on nopeaa ja helppoa, jos polttimesi vaatii käsisytytyksen.