• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Grilliritilät ja -tarvikkeet nuotiolle

Kun kokkaat ruokaa nuotiolla, et aina tarvitse kattilaa tai pannua. Grillaamisesta tulee entistä hauskempaa grillivartaan tai Light My Firen FireGrillin avulla. Näin kypsennät helposti ruokaa nuotiolla.

Tutustu myös nuotiotarvikevalikoimaamme, josta löydät kaiken, mitä nuotiolla tarvitset.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Grilliritilä nuotiolle

Nuotion ympärillä istumisessa on jotakin erityisen kodikasta. Saatat kuitenkin kaivata jotakin puuhaa, varsinkin kun nuotion ympärillä on lapsia. Vuosien varrella on keksitty monia ruokia, joita voi valmistaa nuotiolla. Olemme varmasti kaikki käristäneet makkaraa tai kokeilleet tikkupullan paistamista. Ne ovat kivaa puuhaa nuotiolla, ja meiltä löydätkin tuotteita, joiden avulla sekä makkaran paistaminen että vaahtokarkkien paahtaminen nuotiolla on helpompaa ja hauskempaa. Mutta jos haluat valmistaa hieman enemmän ruokaa nuotiolla, me ScandiHills.fi-verkkokaupassa suosittelemme, että tutustut valikoimaamme grilliritilöitä nuotiolle. Nuotiolle asetettavan ritilän avulla voit valmistaa useita ruokia samanaikaisesti. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun lapsivieraita luoksesi. Kun sinulla on grilliritilä nuotiolla, voit myös kokata jotakin hieman erilaisempaa, kuin ainaisia tikkupullia ja vaahtokarkkeja. Voit valmistaa nuotiolla kaikkia hiiligrillistä tuttuja ruokia. Kun aloitat kokkaamisen nuotiolla, kannattaa aluksi valita yksinkertaisempia ruokia. Esimerkiksi marinoitua kananrintaa ja leipää. Suuri ero hiiligrillissä ja leirinuotiolla kokkaamiseen on se, kuinka helppoa on saada lapset mukaan nuotion äärelle. Lapsista on hauskaa seurata, kun ruoka kypsyy nuotiolla.

Oletko enemmänkin seikkailija kuin perhekeskeinen ihminen? Silloin nuotiogrilli on oikea valinta sinulle. Oletko lähdössä retkelle, jolla yövyt laavulla? Siellä hienoa sytyttää nuotio laavun ääreen ja nauttia illasta. Voit tehdä illasta vielä viihtyisämmän ottamalla mukaan makkarapaketin ja paistaa makkaroita nuotiolla. Kun mukanasi on grilli, sinun ei tarvitse rajoittua vain tähän perinteiseen nuotioruokaan. Voit yhtä lailla tuoda mukanasi kanaa, vihanneksia tai muita ruoka-aineita. Kun ateria on valmis ja on aika syödä, löytyy meiltä laaja valikoima retkiastioita ja retkiruokailuvälineitä. Voit löytää lukemattomia reseptejä ruokiin, jotka soveltuvat leirinuotiolla valmistettaviksi. Ja hyvän grilliritilän avulla voit valmistaa monimutkaisempiakin aterioita nuotiolla. Oletko retkeilijä? Viihdytkö luonnossa? Meiltä löytyy sinulle sopiva grilliritilä. Meillä on hyvin pieniä grilliritilöitä, jotka sopivat täydellisesti pienemmälle nuotiolle. Tämäntyyppisen grilliritilän etuna on, että se vie kokoon taitettuna hyvin vähän tilaa ja pakkautuu niin pieneksi, ettei se vie paljon tilaa repussasi retkeillessäsi.

Miten grilliritilää käytetään?

Toisin kuin grillissä tai kaasukeittimellä, grilliritilän lämpötilaa ei voi säätää suoraan. Voit hallita vain sitä, milloin laitat grilliritilän nuotiolle ja millainen tuli on ritilän alla. Mitä alemmas asetat grilliritilän, sitä korkeampi lämpötila ritilällä on. Tämä tarkoittaa sitä, että jos asetat ritilän aivan alas nuotioon, saat hyvin korkean lämpötilan. Se voi toimia makkaroille ja muille nopeasti kuumennettaville aineksille, mutta ruoka voi myös palaa, jos lämpötila on liian korkea. Toisaalta tarvitset paljon lämpöä saadaksesi hyvän grillaustuloksen. Me ScandiHills.fi-verkkokaupassa suosittelemme, että poltat nuotiota ensin niin, että syntyy sopiva määrä hiillosta. Sen jälkeen asetat ritilän hiilloksen päälle. Näin saadaan tasaisempi lämpö kuin silloin, kun tuli sytytetään ensin ja nuotio on vielä liekeissä. Jos kyseessä on isompi nuotio ja kokkaat sillä pidemmän aikaa, on hyvä pitää tulta palamassa ritilän sivulla. Voit vetää siitä lisää hiiliä grilliritilän alle, jos lämpö laskee liian alhaiseksi. Grilliritilän lämpötilaa hallitaan siis sillä, mille korkeudelle grilliritilä asetetaan nuotiolle ja kuinka paljon ja kuinka kuumaa hiillosta sen alla on. Kun olet oppinut valmistamaan ruokaa grilliritilällä nuotiolla, yllätyt siitä, miten helppoa lämmön säätely on. Grillillä voi käyttää kattiloita ja pannuja. Huomaa, että kattiloiden ja pannujen on oltava valmistettu leirinuotiota varten. Kun puhdistat grilliritilää, tee se samalla tavalla kuten hiili- tai kaasugrillissä. Varo, ettet pakkaa grilliritilää pois märkänä, sillä se voi aiheuttaa ritilän ruostumista.