• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Otsalamput ja taskulamput

Kun retkeilet luonnossa, on hyvä taskulamppu tai otsalamppu välttämätön, kun luet karttoja, etsit tietä tai kaivat varusteita laukusta tai teltasta. Meillä ScandiHills.fi-verkkokaupassa on valikoima taskulamppuja ja otsalamppuja, joka kattaa sekä harrastelijan että vaativampaan retkeilyyn tottuneen eränkävijän tarpeet.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Otsalamput ja taskulamput

Olitpa sitten karavaanari, retkeilijä tai intohimoinen eränkävijä, olet luultavasti huomannut, että aurinko laskee ennen kuin sinun päiväsi on vielä ohi. Kun olet ulkona luonnossa, pimeä tulee nopeasti. Siksi sinun kannattaa tutustua laajaan otsalamppu- ja taskulamppuvalikoimaamme. Meillä on paljon laadukkaita valoja ja lamppuja, joiden joukosta löydät varmasti tarpeisiisi sopivan lampun. Taskulamppua tai otsalamppua ostaessasi on otettava monta seikkaa huomioon. Ja kysymys kuuluukin, kumman tarvitset otsalampun vai taskulampun?

Otsalamppu

Otsalamppu on todella näppärä. Sen avulla voit nähdä ja kävellä ulkona yöllä – ja käyttää samalla molempia käsiäsi. Jos tarvitset retkellä valoa pidempiä aikoja, on otsalamppu usein oikea valinta. Mikä otsalamppu sopii sinulle? Otsalamppua ostettaessa on otettava huomioon monia tekijöitä. Kuinka paljon valoa sen tulisi antaa? Mitä enemmän valoa, sitä paremmin näet eteesi. Suuren valotehon otsalamppu on loistava valinta, jos olet menossa patikoimaan metsäpolulle yöllä. Mutta se ei välttämättä ole yhtä hyvä, jos tarvitset valoa vain sisällä teltassa. Yleisesti ottaen mitä kauempana olet muusta valaistuksesta, kuten katuvaloista ja leirintäalueen valoista, sitä korkeampi lumenluku on tarpeen. Mieti myös, kuinka paljon aiot käyttää otsalamppua ja voitko ladata sitä retken aikana. Useimmissa otsalampuissa on nykyään vähintään kaksi asetusta, joilla voidaan säätää niiden tuottaman valon määrää. Pieni asetus kuluttaa luonnollisesti vähemmän virtaa kuin suuri asetus. Otsalamppujen akkujen kesto vaihtelee suuresti. On hyvä tietää, kuinka kauan voit odottaa valoa olevan käytettävissäsi. Useimmat otsalamput ladataan nykyään USB-C:n kautta, joten voit ladata niitä varavirtalähteen eli power bankin avulla. Retkille, joilla et ole varma, voitko ladata elektroniikkalaitteitasi, on meillä saatavana otsalamppuja, joissa käytetään helposti vaihdettavia paristoja.

Monissa otsalampuissa on erilaisia toimintoja. Jotkin toiminnoista ovat hyviä tietyissä tilanteissa, mutta niillä ei välttämättä ole merkitystä siinä tarkoituksessa, mihin sinä tarvitset otsalamppua. Kannattaa miettiä, onko valon asennon säätäminen haluamasi ominaisuus. Jos aiot käyttää otsalamppua pitkiä aikoja, voi olla hyvä, että voit suunnata valon juuri sinne, missä sitä tarvitset. Jos esimerkiksi juokset iltaisin, kun tulee pimeää, on mukavaa pystyä valaisemaan tietä hieman kauemmas eteenpäin ilman, että sinun tarvitsee pitää päätäsi tietyssä asennossa. Sinun on myös otettava huomioon, miten hyvin otsalamppu istuu päähäsi. Otsalamppuja on periaatteessa kahta eri mallia. Niitä, joissa on hihna pään ympäri, ja niitä, joissa on sekä hihna pään ympäri että lisähihna, joka kulkee pään yli. Kummassakin mallissa on omat etunsa. Otsalamppu, jossa on hihna pään ympäri, on erittäin nopea kiinnittää, ja sitä voi käyttää myös pipon kanssa kylminä öinä. Se on usein hyvä valinta, jos haluat käyttää otsalamppua leirintäalueella viimeisen tunnin ajan ennen nukkumaanmenoa. Jos valitset otsalampun, jossa on pään yli kulkeva hihna, voit muokata otsalampun asentoa enemmän. Tämä tarkoittaa, että voit hallita valon suuntaa enemmän. Valon suuntaaminen toimii paremmin, kun haluat käyttää lamppua pidempään esimerkiksi yövaelluksella tai osallistuessasi yöjuoksuun. Harkitse lopuksi, pitäisikö lampun antaa vain valkoista valoa vai haluatko myös värillistä valoa. Useimmiten lampussa on valkoinen ja punainen valo. Punainen valo on kätevä, koska se ei häiritse yönäköäsi samalla tavalla kuin valkoinen valo. Myös armeija käyttää punaista valoa yöllä, koska sitä on huomattavasti vaikeampi havaita kuin valkoista valoa. Etkö ole ennen kokeillut ottaa otsalamppua mukaan retkelle? Sitten suosittelemme, että tutustut valikoimaamme ja löydät itsellesi sopivan lampun. Jos olet liikkeellä iltaisin tai yöllä, on hyvä ottaa lamppu mukaan. Jos sinulla on koira, jota ulkoilutat iltaisin pimeinä kuukausina, on otsalamppu loistava hankinta.

Taskulamppu

Jos olet enemmän perinteisen taskulampun ystävä, on meillä suuri valikoima, johon voit tutustua. Taskulampulla on joitakin selkeitä etuja otsalamppuun verrattuna. Toisaalta taas et voi käyttää molempia käsiäsi, jos kuljet taskulampun kanssa. Ensinnäkin taskulamppu on erittäin nopea löytää ja käyttää. Tämä on etu, jos olet karavaanari ja tarvitset valoa löytääksesi leirintäalueen vessaan keskellä yötä. Taskulamppu on myös kätevä, kun teitä on useampia mukana telttaretkellä tai leirintälomalla. Taskulamppua voi helposti käyttää useampi henkilö kuin otsalamppua, joka on säädetty sopimaan sinun pääsi muotoon. Jos olet ostamassa taskulamppua, on sinun otettava huomioon monia samoja seikkoja kuin otsalampun kohdalla. Kuinka pitkä pariston keston pitäisi olla? Kuinka monta lumenia valotehoa lampun pitäisi tuottaa? Otsalampun ja taskulampun toiminnassa on eroja. Ensinnäkin taskulamppu on usein tehokkaampi, joten sen keskimääräinen valoteho on suurempi kuin otsalampun. Toiseksi useimmat taskulamput toimivat vakiona paristoilla. Taskulampussa voit myös muuttaa valokartion tarkennusta. Kaiken kaikkiaan taskulamppu on usein monipuolisempi valinta retkeilyyn, telttailuun tai vaellukselle.

Jos etsit valaisimia asuntovaunuusi, tutustu valikoimaamme.