• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Teltat 5 hengelle

Täältä näet kaikki valikoimamme viiden hengen teltat. High Peakin -teltat ansaitsevat erityisesti huomiota, sillä ne ovat tunnettuja laadukkaita telttoja edulliseen hintaan. Viiden hengen teltat ovat hyvin suosittuja joko neljän tai viiden hengen perheille. Tutustu koko valikoimaan telttoja monissa eri koossa, muodoissa ja käyttötarkoituksissa.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Teltat 5 hengelle

Tässä on suuri valikoima 5 hengen telttoja. Näin monen hengen teltoissa voi olla suuria eroja siinä, kuinka paljon lisätilaa saat matkatavaroille ja jalkineille. Tuotesivuiltamme näet, kuinka paljon tilaa teltassa on ja miten tila on jaettu. Valmistajillamme on myös piirroksia siitä, miten heidän mielestään nukkumatila jakautuu teltan sisällä. Näin voit helposti havainnollistaa, miten teltan sisällä on tilaa. Piirustuksista voit myös lukea, kuinka korkea teltta on pystytettynä, mikä voi olla myös merkityksellistä. Kun valitset telttaa, sinun kannattaa tutustua kahteen erilaiseen telttatyyppiin.

Kupoliteltat ja tunneliteltat – hyvät ja huonot puolet

Meidän telttamme ovat joko jompaakumpaa näistä tyypeistä – tai niiden sekoitus, jossa on ensin kupoliteltta ja sen päällä tunneli. Kummallakin tyypillä on omat etunsa. Kupoliteltta on erittäin helppo pystyttää. Sen rakenne on myös tukeva, mikä tekee siitä erittäin suositun teltan. Muodolla on kuitenkin rajoituksensa, sillä kupolitelttaan on vaikea saada täyttä korkeutta, ilman että koko rakenteesta tulee hyvin suuri. Tunneliteltta on parempi vaihtoehto. Tunneliteltan avulla saat paremmin hyödynnettyä teltan korkeuden. Tunneliteltta kestää tuulta erityisen hyvin silloin, kun se pystytetään myötätuuleen.
 

Kupoliteltta

Kupoliteltta on hyvin yleinen telttatyyppi, jolle on ominaista, että vähintään kaksi telttakaarta on asetettu ristiin ja telttakangas on pingotettu kaarien päälle. Tämäntyyppinen teltta on helppo pystyttää, ja se voi pystytyksen jälkeen seistä omillaan. Pystytyksen jälkeen tappeja ja naruja käyttämällä varmistat, että telttakangas on hyvin pingotettu, eikä teltta ei lennä pois tuulen mukana. 

Tunneliteltta

Tunneliteltta koostuu useista samansuuntaisista telttakaarista, jotka muodostavat puolikaaria. Kaarien määrä riippuu teltan koosta. Tämäntyyppinen teltta pysyy pystyssä siten, että sen molemmissa päissä on köysi, joka pitää teltan pingotettuna. Käytännössä käytät tietenkin useita naruja ja tappeja, jotta teltta pysyy paikallaan. Teoriassa voisit kuitenkin käyttää vain yhtä narua, ja teltta pysyisi silti pystyssä.

Hyviä huomioita ennen retkeä

Telttailemaan lähtiessä kannattaa ottaa huomioon monia seikkoja. Kannattaa olla tietoinen siitä, että kun viisi ihmistä nukkuu samassa teltassa, haihtuu ilmaan paljon vesihöyryä. Tämä tekee makuutilasta kostean ja nihkeän. Näin tapahtuu yöllä, kun ulkona on viileää, jolloin telttakangas jäähtyy. Sen seurauksena vesihöyry laskeutuu telttakankaaseen kondenssivetenä ja voi valua alas teltan seiniä pitkin pieninä vesinoroina kastellen kaiken teltankankaan vieressä olevan. Tämä on valitettava tilanne. Se voidaan välttää pitämällä tuuletusaukot auki koko yön. Tuuletusaukkojen auki pitäminen poistaa jonkin verran kondensaatiota, mutta se myös laskee teltan lämpötilaa. Siksi on hyvä päättää ennen retkeä, haluatko nukkua hieman viileämmin vastineeksi siitä, että matkatavarasi kostuvat mahdollisimman vähän yön aikana. Se, pysytkö lämpimänä, riippuu tietysti myös siitä, onko sinulla oikeanlainen makuupussi ja oikea makuualusta tai ilmatäytteinen retkipatja retkeä varten.

Vesipilariarvo – onko sillä väliä minulle?

Telttaa valitessasi olet luultavasti huomannut, että tuotesivuillamme on kuvattu teltan vedenpitävyys eli vesipilariarvo. Vesipilariarvo kuvaa, kuinka paljon vettä voi olla telttakankaan päällä ennen, kuin vesi pääsee tunkeutumaan sen läpi. Arvo on standardi, jota käytetään synteettisten kankaiden yhteydessä. Sen avulla voidaan vertailla eri telttojen kykyä pitää vettä ja sadetta. Korkea vesipilariarvo tarkoittaa, että teltta kestää voimakkaampaa sadetta.

Telttaa valitessa on hyvä miettiä, kuinka paljon lisätilaa tarvitset. Jos telttaa on tarkoitus käyttää yöpymiseen luonnossa retkeillessä, on hyvä, että keskiteltassa on lisätilaa kengille, repuille, ylimääräisille keittoastioille jne. Voit tarkistaa tuotekuvauksistamme, kuinka paljon tilaa kussakin teltassa on, kun teltta on pystytetty. Jos olet epävarma, mikä teltta sopii sinulle, soita meille tai laita viestiä. Neuvomme mielellämme telttoihin ja retkeilyyn liittyvissä asioissa.