• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Asuntovaunun ilmastointilaitteet

Asuntovaunun sisäilma on usein hyvin riippuvainen ympäröivästä ilmastosta. Kuumimpina kesäpäivinä asuntovaunussa voi olla liian kuuma ja lähes sietämätöntä. Vuoden viileämpinä aikoina siellä voi olla liian kylmä. Asuntovaunussa ei kuitenkaan tarvitse hikoilla tai palella, kunhan sinulla on oikeat leirintävarusteet. Tehokkaalla ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmällä kuumimmat päivät voivat olla mukavampia, ja talviaikana voit myös matkustaa asuntovaunulla.

Alla näet valikoimamme ilmastointilaitteita asuntovaunuusi.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Asuntovaunun ilmastointilaitteet

Into lähteä tien päälle asuntovaunun kanssa on todennäköisesti suurin kuin silloin, kun aurinkoinen sää ja kesä ovat juuri ovella ja on lämmintä ja valoisaa. Onhan se mukavaa, kun on lämmintä. Asuntovaunun sisätilat voivat kuitenkin käydä liian kuumiksi, kun aurinko todella paahtaa. Siksi on hyvä, että voit ostaa meiltä ilmastointilaitteen.

Ilmastointilaitetta käytetään lämpötilan säätämiseen. Ilmastointilaite kannattaa ostaa ennen kaikkea viilentämistä varten. Jotkin ilmastointilaitteet poistavat ilmasta myös kosteutta, mutta tämä on enemminkin myönteinen sivuvaikutus kuin pääsyy ilmastointilaitteen ostamiseen. Asuntovaunujen ilmastointilaitteet on suunniteltu niin, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa.

Tilan säästämiseksi on olemassa kaksi ratkaisua. Ensimmäinen vaihtoehto on asentaa ilmastointilaite kattoluukkuun. Tämä on melko yksinkertaista toteuttaa, sillä useimmissa kattoluukuissa on vakiomitat. Voit siis valita ilmastointilaitteen, joka on tehty asuntovaunussasi olevaan kattoluukkuun sopivaksi ja korvata kattoluukun ilmastointilaitteella. Sen jälkeen kytket laitteen virtaan. Useimmat ilmastointilaitteet toimivat 12 V:n jännitteellä, joka on useimmissa asuntovaunuissa jo sisäänrakennettuna. Jos vaunussasi ei ole 12V:n virtaa, voit ostaa muuntajan täältä. Kattoluukkuun asennettava ilmastointilaite on erittäin fiksu tapa toteuttaa ilmastointi. Se ei vie tilaa, ja jäähdytys- tai lämmitysvaikutus on ajoneuvon keskellä, jolloin lämpö ja viileä ilma jakautuvat hyvin koko vaunuun. Toinen vaihtoehto on sijoittaa ilmastointilaite asuntovaunun sivulle ikkunan viereen. Tämän asennuksen etuna on, että tällöin mahdollisimman pieni osa laitteesta tulee asuntovaunun sisäpuolelle.

Molemmissa ilmastointilaitetyypeissä on hyvät ja huonot puolensa. Se, mikä ilmastointilaite on sinulle sopiva, riippuu usein siitä, kuinka tehokkaan laitteen haluat ja miten se on järkevintä asentaa asuntovaunuusi. Jos vaunussasi ei esimerkiksi ole kattoluukkua, on kattoluukkuun tarkoitettua ilmastointilaitetta vaikea asentaa. Toinen näkökohta on se, haluatko ilmastointilaitteen, jonka voit ottaa aina mukaasi, kun vaihdat asuntovaunua. Asuntovaunun kylkeen tulevat ilmastointilaitteet eivät ole niin kiinteästi asennettuja ja ne ovat helposti mukaan otettavia. Tuotesivuiltamme näet, kuinka paljon tehoa kussakin ilmastointilaitteessa on, miten laite asennetaan ja mitä jännitettä se käyttää. Useimmat ilmastointilaitteet käyttävät 12 V:n jännitettä, mutta on olemassa sekä 12 V:n että 230 V:n laitteita.

Oletko enemminkin kiinnostunut asuntovaunusi lämmittämisestä? Meillä on myös suuri valikoima lämmityslaitteita.