• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Kaasu

Meiltä löydät kaasulaitteet kaikkiin tarpeisiisi. Järeämmistä, suurilla kaasupulloilla varustetuista ulkokeittiöistä aina ultrakevyisiin ja pienikokoisiin retkeilyratkaisuihin – sekä jopa kaasulaitteet, joita voidaan käyttää hyvin alhaisissa ja kylmissä lämpötiloissa. Valikoimastamme löydät kaasujääkaapit, -uunit, -polttimet ja paljon muuta.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Kaasulaitteet leirintämatkailuun ja retkeilyyn

Kotona voit valita, käytätkö ruoanlaittoon, valaistukseen ja jäähdytykseen sähköä vai kaasua. Leirintämatkalla, vaelluksella ja retkeillessä tarvitaan usein vaihtoehtoa sähkölle, ja kaasu on tähän täydellinen vaihtoehto. Kaasulaitteiden etuna on, että voit vain kytkeä ne kaasusäiliöön ja ne ovat heti käyttövalmiita. Tämä tekee kaasulaitteista helposti liikutettavia ja käteviä ottaa mukaan leirintälomalle, partioretkelle ja moneen muuhun paikkaan. 

Kaasulämmittimet ja -liedet retkeilyyn, terassille ja keittiöön

Jos keittiössä on vähän tilaa, eikä sinulla ole mahdollisuutta käyttää suurta liettä, on kannettava pöytäliesi loistava ratkaisu. Se ei vie juuri lainkaan tilaa ja se voidaan käytön jälkeen pakata helposti pois, joten sen säilytyskään ei vie turhaa tilaa. Kannettavan kaasupolttimen ensisijainen käyttötarkoitus on yleensä leirintämatkailu, jolloin sillä voidaan valmistaa lämmintä ruokaa tai keittää vettä. Kaasuliesiin on tarjolla runsaasti fiksuja lisävarusteita. Jos rakastat paahtoleipää aamupalalla, on sinun pakko hankkia leivänpaahdin kaasuliedelle. Voit myös leipoa leipää tai kakkuja tien päällä kaasu-uunissa. Ja jos tilaa on vähän, on olemassa myös nerokas Omnia-uuni kaasuliedelle – se on suorastaan superkätevä ratkaisu!

Kun yö laskeutuu, voi etuteltassa tai asuntovaunussa helposti tulla kylmä. On mukavaa, kun kaasulämmitin lämmittää tilan nopeasti, ja vältyt hampaiden kalinalta ja käsien ja jalkojen jäätymiseltä.

Pidä ruoka kylmänä kaasujääkaapissa

Leirintäreissulla ei tarvitse sietää lämmintä olutta, virvoitusjuomia ja juoksevan pehmeää voita. Toimivan ja käytännöllisen kaasujääkaapin pidät helposti ruoat ja juomat jäähdytettyinä ja voit nauttia kesästä. Joissakin malleissa on jopa sisäänrakennettu pakastin, joten voit myös säilyttää siellä jäätelöä, jääkuutioita ja paljon muita pakasteita. 

Turvallisuus kaasun käytössä

Kaasun käytössä, kuten monissa muissakin asioissa, on noudatettava tiettyjä sääntöjä ja turvatoimia.

Jotta kaikki toimii kuten pitääkin, on tärkeää, että sinulla on oikea kaasunsäädin, joka sopii sekä kaasupulloon että laitteeseen. Samoin kaasuletkut on tarkistettava halkeamien ja vuotojen varalta, jotta kaasu ei pääse vuotamaan huoneeseen ja aiheuta räjähdysvaaraa tai terveysriskiä. On hyvä idea hankkia kaasuhälytin, joka havaitsee ilmassa olevan kaasun ja hälyttää onnettomuuden sattuessa.

Tee itse kaasuletku

Kaasulaitteista on valittavana monia ratkaisuja. Jos paras paikka grillille on kaukana kaasupullosta tai jos liitin ei sovi ulkomailta ostettuun laitteeseesi, voit tehdä sitä varten oman kaasuletkun. Voit tehdä omia kaasuletkuja matala- tai keskipaineisiin kaasujärjestelmiin. Tutki liitinvalikoimaamme ja etsi sieltä sopivat liittimet. Valitse sen jälkeen letku, jonka sisähalkaisija sopii valitsemiisi liittimiin. Verkkokaupassamme letkun sisähalkaisija on ilmoitettu tuotenimessä. Kun olet löytänyt liittimiin sopivan letkun, mittaa, kuinka pitkän pätkän letkua tarvitset. Lähetämme aina letkun, jota on hieman pidempi kuin ilmoittamasi pituus. Suosittelemme, että pyöristät pituuden aina seuraavaan metriin, kun tilaat meiltä letkun. On harmi, jos valmis letkusi jää liian lyhyeksi. Kun sinulla on liittimet ja letku, tarvitset letkunkiristimet. Kiristimien käyttö on tärkeää, sillä ne estävät letkua vuotamista paineen alaisena. Nyt sinulla on koko paketti, jonka avulla voit tehdä juuri sopivan letkun kaasulaitteeseesi. Letkun kokoamiseen löytyy monia vinkkejä, joita kannattaa noudattaa. Valitsemiesi liitinosien tulee sopia tiiviisti letkuun. Jotta liitin on helpompi saada pujotettua letkuun, voi letkun siveleminen nestesaippualla olla avuksi. Voi myös auttaa, jos letkunpuristimet ovat kiinni letkussa, ennen kuin kiinnität liittimet letkuun. Kun liittimet ovat paikoillaan, kiristä puristin tiukasti, jotta kaasu ei pääse vuotamaan. Myymme sekä matala- että keskipaineletkuja. On tärkeää, että käytät oikeaa letkua, jotta vältytään kaasuvuodoilta. Jos et ole varma, mitä letkua tarvitset, ota meihin rohkeasti yhteyttä.  Keskustelemme mielellämme siitä, mikä ratkaisu sopii kaasulaitteellesi.

Kupariputki

Kun haluat asentaa pysyvämmän kaasujärjestelmän esimerkiksi asuntovaunuun, voit käyttää kupariputkea. Meiltä löytyy joustavaa kupariputkea, jonka voit vetää ja asentaa haluamallasi tavalla. Valikoimastamme löydät kupariputkille sopivat liitososat. Valikoimassamme on liittimiä ja putkia 8 mm:n ja 10 mm:n kaasujärjestelmiin. Kun teet kupariputkiasennusta, on sinun ensin löydettävä laitteistoosi sopivat liittimet. Kun olet löytänyt ne, tiedät, tarvitsetko 10 mm:n vai 8 mm:n putken. Kupariputkissa, toisin kuin kaasuletkuissa, ilmoitamme halkaisijan aina ulkohalkaisijana. Jotta voit kiinnittää liittimen tai sovittimen putken toiseen päähän, tarvitset kaksi osaa. Päätykappaleen, jonka painat kupariputkeen ja holkin, joka asetetaan ensimmäisenä putkeen. Kun liitin on painettu putkeen, ohjataan holkki päätykappaleeseen ja ruuvataan kiinni. Liitoksen tiivistämiseksi voit käyttää kaasutiivistystahnaa. Voit myös käyttää kaasulle sopivaa pakkausteippiä. Nyt voit liittää putken laitteeseen. Kun putki on kiinnitetty toisesta päästä, voit vetää putken haluamallasi tavalla vaunun läpi. Joustava kupariputki kestää taivutusta. Mitä enemmän taivutat putkea, sitä heikommaksi putki kuitenkin muuttuu. Siksi taivutuksista kannattaa tehdä mahdollisimman loivia. Kun olet vetänyt kupariputken ja olet valmis tekemään seuraavan liitoksen, leikkaa putki oikeaan mittaan. Jälleen kerran suosittelemme, että pyöristät pituuden ylöspäin, kun ostat meiltä putkea, jotta varmistat, että sinulla varmasti riittävästi putkea. Suosittelemme, että katkaiset putken hieman pidemmäksi kuin mitä tarvitset, ja toistat sitten valitsemasi liittimen asennuksen edellä kuvatulla tavalla.

Älykkäät säätimet

Jos olet asentamassa uutta kaasujärjestelmää asuntovaunuusi, tutustu kytkimillä varustettujen säätimien valikoimaamme. Säätimissä on sisäänrakennettu järjestelmä, jonka avulla voit kytkeä useita kaasupulloja samaan pistokkeeseen. Järjestelmä käyttää ensimmäistä kaasupulloa, kunnes se on tyhjä ja vaihtaa sitten automaattisesti toiseen kaasupulloon. Tämä on hyödyksi silloin, kun asuntovaunussa on useita kaasulla toimivia laitteita. Jos ensimmäinen kaasupullo tyhjenee esimerkiksi keskellä yötä, vedenlämmitin, jääkaappi ja muut kaasulla toimivat laitteet pysyvät päällä. Näin voit seuraavana aamuna nauttia viileästä ruoasta, kuumasta suihkusta ja kaikista asuntovaunusi mukavuuksista. Kaasupulloja tarvitsee vaihtaa vain silloin, kun se sopii sinulle. Tämä tarkoittaa, että käytät vähemmän aikaa kaasusta huolehtimiseen ja enemmän aikaa lomasta nauttimiseen. Jos olet epävarma siitä, mitä kaasun suhteen on mahdollista tehdä, ota meihin yhteyttä meille. Keskustelemme mielellämme kanssasi siitä, mikä ratkaisu sopii sinun käyttöösi.