• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Kaasunsäätimet, kaasuletkut yms.

Kaasunsäätimiä on olemassa valtava määrä. Niiden joukosta löytyy myös tiettyihin erityistarkoituksiin valmistettuja säätimiä. Samoin kaasun paineen mukaan on olemassa erilaisia säätimiä. Lisäksi kaasuletkujen ja niiden liitososien, puristimien ja muiden tarvikkeiden mitat vaihtelevat.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Mikä on kaasunsäädin?

Kaasunsäädin on laite, joka löytyy yleensä kaikista kaasua käyttävistä laitteista. Säätimen tarkoituksena on säätää kaasun painetta ja varmistaa tasainen syöttöpaine samalla, kun kytket kaasun päälle ja pois päältä. Näin voit olla varma, että kaasulaitteesi toimivat optimaalisesti. Kaasusäätimiä on useita erilaisia. On tärkeää, että sinulla on käytössäsi olevaan kaasupulloon sopiva säädin. Muista, että kaikki kaasupullot eivät ole samanlaisia ja että lisäksi kaasun asennusta, painetta ja turvallisuutta koskevat säännöt voivat olla hyvin erilaisia eri maissa. Esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissa kaasupullot eivät ole samanlaisia. Siksi sinun on varmistettava, että hankit juuri oikeanlaisen kaasusäätimen, joka sopii sekä käyttämääsi kaasupulloon että kaasulaitteeseen.

Ole tarkkaavainen ostaessasi kaasulaitteita ulkomailta

Kannattaa ottaa huomioon, että et voi ostaa kaasugrilliä Saksasta tai kaasu-uunia Isosta-Britanniasta ja olettaa voivasi käyttää niitä Suomessa. Joidenkin laitteiden käyttö on suorastaan laitonta, koska ne toimivat liian korkealla kaasunpaineella verrattuna viranomaisten sallimiin arvoihin. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että suurin osa tanskalaisissa kotitalouksissa käytettävistä kaasulaitteista toimii alhaisella, noin 30 mbarin paineella. Yksi harvoista poikkeuksista on esimerkiksi Weber Performer -grilli, joka sisäänrakennetun matalapaineensäätimen ansiosta tarvitsee toimiakseen ulkoisen keskipaineen. Jos kytket Weber Performer -grilliin matalapaineen, paine on aivan liian alhainen, etkä pysty käynnistämään grilliä.

Kaasunsäätimiä koskevat vaatimukset

On tärkeää, että kaasunsäädin on hyvässä kunnossa, eikä siinä ole vuotoja. Jos vuotoja ilmenee, on tärkeää, että kaasusäädin vaihdetaan mahdollisimman pian. Näin vältytään kaasun vuotamiselta ja myrkytyksen tai kaasun syttymisen aiheuttamalta vaaralta. Asuntovaunun kaasuasennusten kohdalla ei vaadita, että säädin on vaihdettava aina huoltotarkastusten yhteydessä. Sinun pitää kuitenkin pystyä tarkistamaan, että asuntovaunun kaasuasennus on tiivis ja että painehäviö ei ole liian suuri. Myös kaasuletkut on tarkastettava vuotojen tai pehmenemisen varalta. Kaasuletkussa ei saa olla pieniä halkeamia – vaikka ne olisivat vain ulkopinnassa. Jos letkussa on pienikin halkeama tai jos se alkaa olla vanha, on se vaihdettava. Voit teettää kaasutarkastuksen asuntovaunullesi useimmissa asuntovaunujen huoltoliikkeissä.