• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Kävelysauvat

Vaellussauvoja on useita eri versioita, ja on tärkeää päättää ennen ostamista, sopiiko sinulle taittuva vaellussauva vai vastaako tarpeisiisi parhaiten teleskooppinen tai iskuja vaimentava vaellussauva. Valinta riippuu käyttötarkoituksesta, pituudesta ja mukavuusvaatimuksista. Tutustu alla olevaan vaellussauvavalikoimaan.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Miksi tarvitset kävelykeppiä

Kävelysauvat eivät ole uusi ilmiö, ja ne ovat edelleen hyvin suosittuja. Kävelysauvat ovat hyväksi keholle, sillä ne ottavat paljon rasitusta pois kehosta. Jos sinulla on heikot jalat tai polvet, niistä voi olla suuri apu pidemmillä kävely- ja vaelluskävelyillä, sillä ne vähentävät jalkojen ja polvien rasitusta.

Itse asiassa polvien rasitus vähenee noin 25 prosenttia alamäkeen kävellessä. Jos raahaat vuorta ylös ja takaisin useita kiloja painavia matkatavaroita selässäsi, tämä vähennys on useita kiloja, mikä säästää jalkojasi, polviasi ja selkääsi. Jos kävelet epätasaisessa maastossa, kävelysauvat voivat auttaa sinua pitämään tasapainosi. Bonuksena niitä voidaan käyttää myös keihäinä, joilla voi pitää kiinni pressusta tai vastaavasta.

Saattaa kuulostaa siltä, että kävelysauvat ovat vain kilometrin korkuisia vuoria kiipeileville vakaville vaeltajille, mutta viime vuosina kävelysauvoja on käytetty myös liikuntaan. Sauvakävely on itse asiassa erittäin tehokas liikuntamuoto, koska siinä aktivoituu koko keho. Pitkät kävelyretket kauniissa luonnossa, paljon raitista ilmaa ja tehokasta liikuntaa - kaikki voittavat!

Miten valita oikea vaellussauva

Vakavalle ulkoiluharrastajalle tarkoitetussa hyvässä vaellussauvassa on oltava ote, joka ulottuu pitkälle sauvan alaosaan maksimaalisen mukavuuden ja tuen takaamiseksi, erityisesti jyrkillä osuuksilla. Sen pitäisi myös pystyä pakkautumaan enintään reppuasi pidemmäksi, mikä minimoi riskin jäädä kiinni oksiin ja muihin esteisiin vaelluksella. Kokoontaitettava vaellussauva on tässä tapauksessa optimaalinen.

Kannattaa miettiä, tarvitsetko sauvoissa tuenvaimennusta. Tämä vähentää merkittävästi tukikuormitusta, erityisesti kyynärpäissä, ja tekee kävelystä mukavampaa. Kun puhutaan retkeilysauvan tukipidikkeestä, tarkoitetaan sitä pientä pyöreää "juttua", joka istuu suoraan sauvan kärjen yläpuolella ja joka estää sauvaa vajoamasta maahan. Arvostat tätä erityisesti ruohikolla ja mudassa, useimmat vaellussauvat on varustettu tällä. Vaellussauvan korkeuden tulisi olla sopiva, jotta tasaisella maalla saavutat 90 asteen ylä- ja alavarren kulman, kun sauva on suoraan maassa.

Taitettavat kävelysauvat

Voit hankkia myös kokoontaitettavan vaellussauvan, joka helpottaa kuljettamista, sillä se yksinkertaisesti taittuu kokoon ja pakkautuu laukkuun. Jos etsit kokoontaitettavaa vaellussauvasarjaa, suosittelemme tutustumaan Trekmates Foldlockiin. Se on kokoontaitettuna vain 35 cm pitkä.

Kumijalat vaellussauvoille

Jos tarvitset uudet "pehmusteet" eli kumijalat vaellussauvoille, löydät ne myös täältä. Muista tarkistaa kumijalkojen koko ja se, sopivatko ne vaellussauvasarjaasi.