• 30 päivän palautussoikeus
  • Toimitus alkaen 16 € noutopisteeseen
  • ToimitusEU-maihin, Grönlantiin ja Färsaarille
  • Danish
  • Swedish
  • Norwegian
  • Finnish
  • Navigointi
  • Haku

Kaasupolttimet

Kaasupoltin on paras yleiskäyttöpoltin, koska sitä on suhteellisen helppo säätää ja se tuottaa lämpöä välittömästi. Eikä nokea käytännössä tarvitse puhdistaa jälkikäteen. Kun olet päättänyt valita kaasupolttimen, on tarjolla monia eri poltinmerkkejä, kuten Trangia, Jetboil, Go System, Optimus tai Campingaz.

-{{100 - (product.Prices[0].PriceMinWithoutVat / product.Prices[0].FullPriceMinWithoutVat * 100) | number:0}}%
{{product.Title}} {{product.Title}}

Kaasukanisterien polttimet

Kun valmistat ruokaa vaelluksella tai retkellä, haluat sen olevan nopeaa ja helppoa ilman, että sinun tarvitsee täyttää reppuasi liian suurella määrällä varusteita. Kaasupolttimet ovat tähän tarkoitukseen käteviä. Niistä onkin tullut yhä suositumpia vaeltajien ja retkeilijöiden keskuudessa. Tämä on pääasiassa sen ansiota, että kaasupolttimet ovat kevyitä, tehokkaita ja helppokäyttöisiä. Voit hankkia kaasukeitinsarjan, jolla voit keittää vettä ja valmistaa pieniä, yksinkertaisia ruokia, ja joka ei todellakaan vie paljon tilaa repussasi. Kun esimerkiksi tarvitset keitettyä vettä valmistaaksesi kupillisen tuoretta kahvia, kun olet pitkällä kävelyretkellä luonnossa, näppärä pieni kaasupoltin, jossa on mukana keittoastia, on täydellinen sinulle. Meillä on laaja valikoima kaasupolttimia, joissa on keittoastia, jonka voit kiinnittää polttimen yläosaan. Valittavanasi on useita eri kokoluokkia niin kupeissa kuin polttimissakin. Joissakin näistä malleista voit pakata polttimen ja sen jalustan sisälle keittoastiaan. Voit tarkistaa tuotekuvauksesta, missä laiteissa tämä on mahdollista. Jos käytät pientä kaasupatruunaa, myös sille on tilaa kupissa. Tämä setti sopii täydellisesti kahvikupillista tai pakastekuivattua ateriaa varten tarvittavan vesimäärän keittämiseen. Meillä on useita polttimia, ja valinta niiden välillä voi olla vaikeaa. Ensinnäkin sinun kannattaa aina tarkistaa tuotesivultamme, mitä kaikkea tuotteeseen sisältyy. Joidenkin polttimien mukana toimitetaan poltin, keittoastia ja jalusta. Toisten mukana toimitetaan vain poltin.

Jos kaasupolttimet ovat sinulle uusi tuttavuus, kannattaa harkita keitinsarjan ostamista, jotta pääset heti kunnolla alkuun, etkä joudu vaellukselle ilman polttimen jalustaa tai sopivaa keittoastiaa. Kun valitset kaasupoltinta, tutustu huolella kiinnostavien tuotteiden tuotesivuilla oleviin tietoihin. Tuotetiedoista löydät muun muassa kiehumisajan litralle ja puolelle litralle vettä. Tämä tieto kertoo melko tarkasti, kuinka kauan laitteelta kestää kiehauttaa tietty määrä vettä. Sen avulla voit vertailla, kuinka tehokkaita polttimet ovat. Useimmista polttimistamme voit myös lukea, kuinka monta wattia energiaa ne tuottavat palaessaan. Tämä voi kuitenkin olla hieman abstraktimpaa tietoa. 

Kun valitset kaasupoltinta, ota huomioon, kuinka kuuma tai kylmä ulkona on, kun poltinta käytetään. Tämä siksi, että kaasupatruunassa oleva kaasu on nestemäistä, ja se höyrystyy säiliössä, minkä seurauksena kaasuun syntyy paine. Mitä viileämpää kaasupullon ympärillä on, sitä hitaammin höyrystyminen tapahtuu. Sen seurauksena kaasun paine laskee, kun kaasupatruunaa käytetään viileässä lämpötilassa. Paine voi laskea niin alas, että polttimen liekki muuttuu epätasaiseksi. Tämä on tietenkin harmillista. Siksi on kehitetty säätimiä, joilla tätä vaikutusta pyritään torjumaan. Ne takaavat tasaisemman liekin, kun lämpötila laskee.

Kun lähdet ulos luontoon kylmällä säällä, on sinun myös oltava tietoinen siitä, millaista kaasupatruunaa käytät. Näin siksi, että patruunoissa olevien kaasujen sekoitussuhteessa on eroja. Voit siis löytää kaasupatruunoita, jotka soveltuvat erityisesti kylmiin olosuhteisiin. Kannattaa myös miettiä, miten aiot käyttää kaasupoltinta. Kaasupolttimet ovat suosittuja syystä. Niillä voi keittää vettä nopeasti ja helposti. Monille se riittää. Kaasukeittimen avulla saat kuumaa juomaa ja vettä pakastekuivattua ateriaa varten. Useimmat ateriapussit vaativat 180–570 ml vettä. Se on hallittavissa oleva vesimäärä. Kaasupolttimet kuumentavat tämän vesimäärän todella nopeasti, minkä vuoksi monet retkeilijät valitsevat kaasupolttimen. Haluatko myös, että leiriytyminen ja ateriointi on helppoa ja nopeaa? Silloin tehokas kaasupoltin, jolla veden kiehumisaika on lyhyt, on loistava valinta. Vai haluatko valmistaa ateriat itse, kun saavut leiripaikalle? Silloin on hyvä idea ostaa poltin, jolla veden kiehumisaika pidempi ja polttimon teho matalampi. Näin kaasupatruunasi riittää pidempään. Kaasun riittoisuus ei ole niin keskeinen asia silloin, jos keität vain vettä, mutta se voi hankaloittaa kokkausta, kun valmistat ruokaa enemmän.

Käytitpä kaasukeitintäsi mihin tahansa tarkoitukseen, suosittelemme kokeilemaan yhtä kaasupolttimistamme ulkona luonnossa. Ulkona kokkaaminen ja syöminen on erityinen kokemus – ja on ihan ok oikaista hiukan ja valita herkullinen pakastettukuivattu retkiateria. Haluatko kokeilla valmistaa ateria alusta alkaen ulkona luonnossa? Tutustu silloin pannujen ja kattiloiden valikoimaamme. Meiltä löydät monia upeita pieniä keittiövälineitä, jotka mahtuvat reppuusi.