Kuinka valmistella ja polttaa wok-pannu ennen ensimmäistä käyttökertaa?
Epävarma siitä, miten valmistelet ja poltat wok-pannusi oikein ennen sen ensimmäistä käyttökertaa? Lue eteenpäin, sillä olemme laatineet sinulle nopean ja selkeän oppaan juuri tähän.
Wok-pannun valmistelu ja polttaminen ennen ensimmäistä käyttökertaa:
Wok-pannut valmistetaan hiiliteräksestä, joka on erityisen hyvä lämmönjohtaja. Siksi suosittelemme, että wok-levy tai kaasuliesi on puoliteholla pannun valmistuksen aikana.
Kaada 2-3 ruokalusikallista öljyä wok-pannuun - käytä öljyä, joka kestää korkeita lämpötiloja.
Sytytä kaasuliesi ja aloita wokin lämmittäminen öljyllä. ÄLÄ jätä wokia valmistuksen aikana vartioimatta.
Anna wokin olla kaasuliesi yllä, kunnes huomaat, että wok-pannun pohja alkaa muuttua vaaleanruskeaksi.
Käännä wok-pannua hitaasti, jotta öljy pääsee reunoille, ja pyöritä wokkia rauhallisesti liekkien yllä, kunnes näet ruskean värin ilmaantuvan kohdalle, jossa kuuma öljy on.
Kun wok-pannu on yleisesti ottaen vaaleanruskea, ota se pois kaasulieseltä.
Kaada öljy pois ja pyyhi wok-pannu talouspaperilla.
Toista toimenpide 2-3 kertaa, kunnes talouspaperissa ei enää ole palamisjäämiä. Tämän jälkeen olet valmis valmistamaan herkullisia wok-ruokia!
Tulevaisuudessa wok-pannun puhdistus on aina tehtävä käsin ilman pesuainetta.
HUOM: Ajan mittaan wok-pannusi tulee melkein kokonaan mustaksi, mikä on täysin normaalia.
Näytämme nimesi ja kommenttisi julkisesti tällä sivustolla. Sähköpostiosoitteellasi varmistetaan, että tämän viestin kirjoittaja voi ottaa yhteyttä sinuun. Lupaamme pitää tietosi turvassa.