Wok-pannun valmistelu ennen ensimmäistä käyttökertaa
Luotu:
Kuinka valmistella ja polttaa wok-pannu ennen ensimmäistä käyttökertaa?
Epävarma siitä, miten valmistelet ja poltat wok-pannusi oikein ennen sen ensimmäistä käyttökertaa? Lue eteenpäin, sillä olemme laatineet sinulle nopean ja selkeän oppaan juuri tähän.
Wok-pannun valmistelu ja polttaminen ennen ensimmäistä käyttökertaa:
Wok-pannut valmistetaan hiiliteräksestä, joka on erityisen hyvä lämmönjohtaja. Siksi suosittelemme, että wok-levy tai kaasuliesi on puoliteholla pannun valmistuksen aikana.
Kaada 2-3 ruokalusikallista öljyä wok-pannuun - käytä öljyä, joka kestää korkeita lämpötiloja.
Sytytä kaasuliesi ja aloita wokin lämmittäminen öljyllä. ÄLÄ jätä wokia valmistuksen aikana vartioimatta.
Anna wokin olla kaasuliesi yllä, kunnes huomaat, että wok-pannun pohja alkaa muuttua vaaleanruskeaksi.
Käännä wok-pannua hitaasti, jotta öljy pääsee reunoille, ja pyöritä wokkia rauhallisesti liekkien yllä, kunnes näet ruskean värin ilmaantuvan kohdalle, jossa kuuma öljy on.
Kun wok-pannu on yleisesti ottaen vaaleanruskea, ota se pois kaasulieseltä.
Kaada öljy pois ja pyyhi wok-pannu talouspaperilla.
Toista toimenpide 2-3 kertaa, kunnes talouspaperissa ei enää ole palamisjäämiä. Tämän jälkeen olet valmis valmistamaan herkullisia wok-ruokia!
Tulevaisuudessa wok-pannun puhdistus on aina tehtävä käsin ilman pesuainetta.
HUOM: Ajan mittaan wok-pannusi tulee melkein kokonaan mustaksi, mikä on täysin normaalia.
Ei kommentteja
Lisää oma kommentti
Näytämme nimesi ja kommenttisi julkisesti tällä sivustolla. Sähköpostiosoitteellasi varmistetaan, että tämän viestin kirjoittaja voi ottaa yhteyttä sinuun. Lupaamme pitää tietosi turvassa.
Näytämme nimesi ja kommenttisi julkisesti tällä sivustolla. Sähköpostiosoitteellasi varmistetaan, että tämän viestin kirjoittaja voi ottaa yhteyttä sinuun. Lupaamme pitää tietosi turvassa.